17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Anız yangını ormanı kül edecekti

Düzce Merkeze bağlı Gürcü Çiftlik Köyünde ufak bir anız yakılması sonucu başlayan yangın az kalsın bir ormanın yok olmasına sebep olacaktı.


Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen anız yangınları aralıksız devam ediyor. Etraftan toplanan otların yakılarak yok edilmek istenmesi sonucu kontrolden çıkan çoğu yangın, hem toprağa zarar veriyor, hem de itfaiye ekiplerinin zaman kaybetmesine neden oluyor.


Bu kez de dikkatsizlik sonucu yakılan otlar, yangının kontrolden çıkması ile az kalsın koskoca bir ormanın yok olmasına neden olacaktı. Merkeze bağlı Gürcüçiftlik Köyü'nde bir köylü vatandaşa ait evin arka bahçesinde yakılan otlardan sıçrayan kıvılcımlar rüzgarında etkisi ile fındık arazilerine sıçradı. Kısa zamanda tüm araziyi saran alevler daha yukarda bulunan ormanlık araziye doğru gitmeye başlayınca, Düzce Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Orman İşletmesi Yangın Mücadele ekipleri harekete geçti. Yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile ormana sıçramadan söndürüldü. Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 10 dönümlük arazi kül oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?