17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

AÖP tüm hızıyla sürüyor

DÜZCE'DE AÖP TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Türkiye'de ilk kez Düzce'de uygulamaya başlanılan Aile Öğretmenliği Projesi (AÖP) kapsamında, öğretmenler, öğrencilerini evlerinde velileri ile birlikte ziyaret ediyorlar. Projenin çok iyi bir uygulama olduğunu belirten veliler öğretmenlerin kendilerini ziyaret etmelerinden onur duyduklarını söylediler.

Düzce'nin eğitim çıtasını yükseltmek için Düzce Valisi Vasip Şahin tarafından başlatılan AÖP öğrenci velileri tarafından büyük kabul gördü. Veliler, uygulamanın çok iyi bir proje olduğunu ve gelecek için atılmış büyük bir adım olduğunu belirttiler. Düzce Merkezde bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri proje kapsamında öğrencileri evlerinde ziyaret ediyorlar. Öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla AÖP'ne önemsediklerini vurgulayan sınıf öğretmeni Kemal Seydioğlu, bu projeyle okul yönetimi ve öğretmenlerin veliyle sık, sık iletişime geçeceğini vurgulayarak,"Öğretmen ve öğrenci her daim okulda bir arada olabiliyor ama veliye mutlaka ulaşmak şart. Bu proje sayesinde bizde öğrencilerimizin velilerine ulaşıyoruz" dedi.

Proje kapsamında öğrencilerine evlerinde aileleri ile birlikte ziyaret eden öğretmenler velilere öğrencileri hakkında bilgiler veriyorlar. 4 sınıf öğrencisi Beril Danışmaz'ın babası Selçuk Danışmaz kızının sınıf öğretmeninin ziyaretinden oldukça memnun olduğunu belirterek, AÖP'ne övgüler yağdırdı. Danışmaz,"Çok iyi bir proje, veli toplantısında çocuklarımızla ilgili bazı konuları konuşamıyorduk. Bu proje kapsamında kızımızla ilgili her konuyu öğretmeniyle konuşma olanağı buldum. En azından kızımın zorlandığı dersler konusunda birlikte çözüm yolu aradık. Öğretmenin tavsiyelerini dikkate alarak kızımızın başarısı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

DÜZCE'DE AÖP TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 11:48:00
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 16:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?