17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Araştırma hastanesi hizmete giriyor

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yıl sonunda faaliyete geçeceği bildirildi.


Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bünyamin Dikici, yapımına 10 yıl önce başlanan yeni hastane binasının devir teslim alınmasıyla ilgili çalışmaların başladığını anlattı.


Yeni binanın tefrişatının başladığını, donanım araçlarının testlerinin yapıldığını belirten Dikici, demontaj ve montaj çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Dikici, eski binadaki tüm servislerin yeni binaya naklinin uzun bir zaman alacağını ifade ederek personel eksikliği nedeniyle yeni binanın toplam 4 katını hizmete açacaklarını bildirdi.


Yapımı 32 milyon YTL'ye tamamlanan 350 yataklı 28 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hastane binasında çağdaş ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunulacağını vurgulayan Dikici, "Bu anlamda yoğun bakım ünitesinden acil servise, ameliyathanelerden polikliniklere kadar yeni hastanemiz dünya standartlarında sağlık hizmeti sunacaktır" dedi.


DÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ferruh Gezen de, Düzce'nin çok önemli bir sağlık yatırımına kavuştuğunu ifade ederek, "Üniversitemizin önemli birimlerinden biri olan yeni hastane binamızda kaliteli ve standartların üzerinde sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bunun sevincini ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 17:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?