17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Arıcılar Birliği'nden Valiye ziyaret

Düzce Arıcılar Birliği Başkanı Cafer Kaba, Vali Bülent Kılınç'ı ziyaret etti. Kaba Vali Kılınç'a petek halinde ayçiçeği balı hediye etti.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine yapılan Ayçiçeği Balı taban fiyatının açıklama toplantısına katılan Düzce Arıcılar Birliği Başkanı Cafer Kaba, Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal ile birlikte Tekirdağ dönüşü Vali Bülent Kılınç'ı ziyaret ederek bilgiler verdi.

Tekirdağ'da yapılan toplantıda Düzceli arıcıların uygulayabileceği çeşitli proje örnekleri aldıklarını söyleyen Kaba; ''Valiliğimizin ve tarım il müdürlüğümüzün destekleri ile bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle arı otu konusunda çeşitli girişimlerde bulunduk ve Düzce'de de bu bitkiyi yetiştirmek istiyoruz'' dedi.
Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Düzce'de yaklaşık 2 bin arıcı olduğunu ve bu yıl çeşitli proje yapacaklarını söyledi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, Düzce'de üretilen bala bir kalite getirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Anzer balı, Van Başkale balı gibi isim yapmış bal çeşitleri varsa bizde ciddi projelerle Düzce Balı diye bir marka ortaya çıkarabiliriz. Bilindiği gibi son zamanlarda arı nesillerinde yaşanan azalma nedeni ile bal önemli bir besin maddesi olmaya başladı ve fiyatı arttı. Bizde Düzce Valiliği olarak geliştirilecek projelere sonuna kadar destek vereceğiz'' dedi.

Konuşmaların arından Düzce Arıcılar Birliği Başkanı Cafer Kaba, Vali Bülent Kılınç'a Tekirdağ'da Düzceli arıcılar tarafından üretilen Ayçiçeği Balı'nı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 17:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?