17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Arıcılık için proje hazırlanıyor

Dünyada bilinmeyen bir şekilde yok olmaya başlayan arı sürüleri, Düzce Tarım il Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerle arıcılara çeşitli kurumlar aracılığı ile desteklemeler yapılacak.


Dünyada son dönemde baş gösteren arı nesillerinde ani ölümler ve azalmalar Düzce'de gözlenmiyor. Bu durumu Düzceli arıcıların lehine çevirmek isteyen ve Düzce'de ki arıcılık faaliyetlerinin genişletilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan Düzce Tarım İl Müdürlüğü çeşitli projelere hazırlayarak, değişik kurumlar arcılığı ile arıcılara destek olacak.


Tarım İl Müdür vekili Ayhan Ünal, çeşitli projeler hazırladıklarını ifade ederek ''Dünyada arılar bilinmeyen bir şekilde yok oluyor. Düzce'de ise böyle bir problem yok. Bunu Düzce için fırsata çevirmek amacı ile gerek İl Özel İdaresi gerek Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı gerekse Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile arıcılarımıza destek olacağız. İlk etapta 2 bin adet boş arı kovanı dağıtacağız. Bunu profesyonel üreticilerle yapacağız ki bal üretim potansiyeli artsın. Diğer bir yanda ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile arıcılığa meraklı yeşil kart sahibi üreticilere dolu yada boş arı kovanı vererek, il müdürlüğü olarak eğitimlere tabi tutacağız'' şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?