17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Arıtma tesisinin kapasitesi artıyor

İstanbul Su Kanalizasyon İşleri (İSKİ), Düzce'nin Yeni Taşköprü Köyü girişinde bulunan Düzce Belediyesi sıvı atık arıtma tesisinin kapasitesini arttıracak.


Melen Suyu Koruma Havzası Projesi kapsamında olan Düzce Belediyesi atık su arıtma tesisi kapasite artırımının inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. 2 ayda bitirilmesi planlanan arıtma tesisinin kapasitesi, üçte bir oranında büyüyecek.

Tam kapasiteyle çalışmasının sağlanacağı arıtma tesisinde, Düzce'deki atık suların tamamı arıtılabilecek. Şehrin tüm atık suları, mücavir alanlar da dahil olmak üzere arıtabilecek bir kapasiteye ulaşmış olacak. Konuyla ilgili bilgiler veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi arıtma tesisinin kapasitesinin 800 metreküpten 3 bin metreküpe çıkaracağını belirterek, "Arıtma tesisimiz daha modern yeni bir tesis haline gelecek.

En kısa zamanda tesis tamamlanacak. Düzce Belediyesi arıtma tesisi kapasitesi 3 kat daha artacak" dedi. Proje kapsamında ayrıca Cumayeri, Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerine de atık su arıtma tesisleri yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?