17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Atalay'dan polislere müjde!

BAKAN ATALAY'DAN POLİSLERE MÜJDE

Düzce'de MOBESE sisteminin açılışını yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisleri askerlikten muaf tutan yasanın gece saat 01.00'de TBMM'den geçtiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Düzce MOBESE sisteminin açılışını yaptı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene; İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Turhan Yazıcı ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İşçileri Bakanı Beşir Atalay, ''MOBESE sistemi teknik olarak polislerimizin işini oldukça rahatlatacak. Hükümet olarak güvenlik birimlerimizin rahat çalışması için elimizden geleni yapıyoruz. Eski araç kullanılan, benzin parası bulunmayan bir dönemden daha huzurlu bir döneme geçtik. Biz göreve geldiğimizde sadece İstanbul'da MOBESE varken şimdi 81 ilde bu sistem var'' dedi.

Bakan Beşir Atalay, polisleri askerlikten muaf tutan yasanın TBMM'den geçtiğini ifade ederek, ''Gece saat 01.00'de polisleri askerlikten muaf tutan yasa TBMM'den geçti. Bu beni oldukça mutlu etti. Çünkü uzun süredir bu yasa üzerinde çalışıyoruz. Polislerimiz bunu hak ediyor. Çünkü ömürleri boyunca zaten silah taşıyorlar ve üniforma giyiyorlar. Yasa artık Cumhurbaşkanı'mızın onayı ile devreye girecek. Bu önemli ve kalıcı bir karar olacak. Polisime hediye olacak'' ifadelerini kullandı.

"EN ÖNEMLİ İCRAATIMIZ, ÇETELER VE MAFYA İLE MÜCADELE OLDU"

Bakan Beşir Atalay, bakanlığı döneminde en önemli çalışmanın çeteler ve mafya ile mücadele olduğunu ifade ederek, ''Bize sorsalar, 'En önemli çalışmanız nedir?' diye. Biz, 'Çeteler ve mafya ile mücadele' deriz çünkü her suçun altında ya çeteler ya da mafya vardı. Şimdi gazetelerde ne çete ne mafya hesaplaşması haberi var'' diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin yürüyüş ve açıklamalar konusunda en özgür ülke olduğunu ifade ederek, ''Sendikalarımız istedikleri gibi yürüyüş yapabilir. Yeni çıkan kanunla kendilerine bu özgürlüğü veriyoruz. Fakat tek istediğimiz, bir bildirim yapmalarıdır. İzin alsınlar demiyoruz. Sadece valiliklere bilgi verecekler. Valilikler kendilerine yer tahsis edecek. Onlar ise istedikleri gibi açıklama yapacak. Fakat yapılan yürüyüşlerin içinde bazı marjinal gruplar çıkıyor ve etrafı mahvediyor.

İnsanlar zarar görüyor. İş yerlerinin camları kırılıyor. Taşlar havada uçuşuyor. Polis ise sadece su sıkıyor. Sonra polis suçlu oluyor. Biz şiddete izin vermeyeceğiz Vatandaşın malının, canının zarar görmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ise, polis teşkilatının her geçen gün geliştiğine dikkat çekerek, ''Hükümetimizin polis teşkilatına desteği son derece yoğun. Bakanımız da kollarını teşkilatımız için açtı ve gelişiyoruz. Fakat içeride polis teşkilatının adını kötüleyenlere ceza vereceğiz. Çok çalışanları ise ödüllendireceğiz'' dedi.

Törende konuşan AK Parti Düzce milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olduğunu söyledi. Milletvekili Celal Erbay, emniyetin artık sadece güvenliği korumakla hükümlü olmadığını belirtti. Milletvekili Yaşar Yakış ise Düzce'nin artık altyapısı gelişmiş bir il olduğunu ifade etti.

Düzce Valisi Vasip Şahin de MOBESE sistemi hakkında bilgi vererek, ''Düzce'de 28'i hareketli 12'si plaka tanıma sistemi olmak üzere toplam 40 kamera bulunuyor. Bunun dışında ilçelere kurmak için de çalışıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, İçişleri Bakanı Beşir Atalay beraberindeki heyetle Düzce Kent Güvenlik Sistemi'nin açılışını yaptı ve MOBESE hakkında bilgi aldı.

BAKAN ATALAY'DAN POLİSLERE MÜJDE
BAKAN ATALAY'DAN POLİSLERE MÜJDE
BAKAN ATALAY'DAN POLİSLERE MÜJDE
BAKAN ATALAY'DAN POLİSLERE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 15:15:02
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 23:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?