17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Aykut'u yüzlerce kişi karşıladı

Düzce'nin Konuralp Beldesinin belde olarak kalmasına karar verilen dosyayı Danıştay'dan alan Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Kaynaşlı'da yüzlerce kişi tarafından karşılandı.


Konuralp'in Düzce Belediyesi'ne dahil edilmesiyle ilgili itirazın Danıştay 8. Dairesi'nden Konuralp lehine çıkması halkı sevince boğdu.

Karar dosyası ile Ankara'dan dönen Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Bolu Dağı Kaynaşlı Durmuşoğlu tesislerinde davul zurna ile karşılandı. Yüzlerce araç konvoyu ve vatandaşların sevgi gösterileri karşılanan Başkan Aykut, "Konuralp Konuralplilerindir, öyle kalacak" dedi.


Konuralp Beldesine yüzlerce araçlık konvoyla giren Başkan Aykut arabadan iner inmez Danıştay'dan aldığı dosyayı sallayarak toprağı öptü. Ardından kurban kesildi. Ardından bir konuşma yapan Başkan Aykut, bilir kişi heyetinin beldeyi incelediği gün olan 21 Kasım 2008 tarihinin Konuralp'in kurtuluş günü olduğunu söyledi.
Başkan Aykut, bilir kişi heyetinin Konuralp'te yaptığı keşif dosyasını kitapçık haline getireceğini belirterek, "Danıştay 8. Dairesinden gelen heyet tarafından ara sokaklara varıncaya kadar tanzim edilen 33 sayfalık dosyayı kitapçık haline gitireceğim, ev ev dağıttıracağım" dedi.


Karar dosyası için 7 günlük itiraz süresi olduğunu hatırlatan İbrahim Aykut, "Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 'itiraz etmeyeceğim' dedi. Konuralp Konuralplinindir ve öyle kalacak. Konuralp tüzel kişiliği ile seçime girecek. Hep hukuka güvendik ve bugün gülen taraf biz olduk" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:02:09
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 09:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seçmen IP: 79.123.222.xxx Tarih : 22.12.2008 09:19:13

hadi hayırlısı