17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Bağıran satıcıya ceza!

Semt pazarı ve hallerde artık, bağırarak satış yapmak tarihe karışacak. Bağırarak satış yapana 50 lira ceza verilecek. Pazarcılar ise “Bağırmadan Pazar olur mu?” dediler.

Kamuoyunda 'Hal Yasası' olarak bilinen kanun, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek. Semt pazarlarında satıcılar artık, 'domatese gel', 'sulu limon', diye bağırarak satış yapamayacak.

Ürününü satabilmek için çeşitli manilerle bağıran Pazar esnafı 1 Ocak itibari ile yürürlüğe girecek olan yasaya tepki gösterdi. Pazarcılığın özünde bağırmak olduğunu söyleyen pazarcı esnafı “Biz süpermarket değiliz. Buradan Hükümete sesleniyoruz bağırmadan pazar olur mu? Bağırmayacaksak biz kapatalım pazarı” dediler.

BOZUK TERAZİYLE SATIŞ YAPAN 200 TL ÖDER

Geçiş yollarında mal teşhir edenlere ve satanlara, alıcı veya tüketiciye karşı sözlü veya fiili muamelede bulunanlara 50 lira idari para cezası verilecek. Ölçü ve tartı aletlerini hileli bir şekilde kullananlara 200 lira idari para cezası uygulanacak. 25 Mart 2010 'da Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan Kanunun yürürlük tarih 1 Ocak 2012'ye ertelenmişti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2011 Cuma 15:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?