17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Bakan Çiçek Düzce'de

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, "Deniz Feneri olayı ile AK Parti'nin alakası yoktur, AK Parti suçluların arkasında da olmaz" dedi.


Bakan Çiçek, bayramın üçüncü günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Necati Çetinkaya ile birlikte Düzce'ye geldi. Park Saydam Restoran'da Düzce Valisi Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan ile öğlen yemeği yiyen Bakan Çiçek, son günlerde dünyada yaşanan ekonomik krizden en az etkilenecek ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Çiçek, "Krizden en az etkilenecek ülkelerin başında Türkiye geliyor. Hiç etkilenmez demek olmaz. Çünkü biz ihracatımızı kriz geçiren ülkelere yapıyoruz. 2002 yılında yaptığımız anlaşmalar sonucunda kendimizi garantiye alarak, IMF öncülüğünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat popülist politika yapmıyoruz. Vatandaşlarımızın da buna destek vermesi gerekiyor. Hükümet olarak bu konuyu takip ediyoruz. En az zayiatla atlatacağız" dedi.


Deniz Feneri ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Çiçek, "Deniz Feneri olayının AK Parti ile alakası yok. Başka birinin işlediği suç nedeniyle başkasını suçlayamazsınız. Biz suç işleyenlere destek vermedik, vermeyiz. Sorun nerden çıkıyor? Sorun hükümetin yargıya karışabileceğini sanıyorlar. Kamuoyu savcıyı ve mahkemeyi bizim emrimizde sanıyor. Savcılar Deniz Feneri olayı ya da başka olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatırlar. Vatandaşlar sabah haberi okur, öğleden sonra iş bitsin der. Fakat savcılar okur ve araştırır. Deniz Feneri olayı bizim savunacağımız bir olay olmaz. Kim ne yaptıysa cezasını çeker. Bu olaydan AK Parti'den beklenti içinde olanlar, yargının bağımsızlığını savunuyorlar. Yargı bağımsız diyenler, AK Parti bu işi çözsün diyor. Biz böyle bir olaya ne sahip çıkarız, ne destek veririz ne de sorun oluruz. Yargı işini yapar" diye konuştu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Ateş ise, yaklaşmakta olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerel ve genel seçimlerin başpehlivanının AK Parti olduğunu söyleyen Ateş, "Diğer bütün siyasi partileri toplasanız bir AK Parti etmez. Bayram vesilesi ile değişik illeri dolaşıyoruz. Önümüzde 29 Mart yerel seçimleri var. AK Parti iktidarının hedefi; başa güreşmek, dolayısı ile seçimin büyük galibi olarak çıkmaktır. AK Parti Türkiye'deki seçimlerin baş pehlivanıdır. Şu anda mevcut siyasi partileri sağdan sola, soldan sağa, yukardan aşağı, aşağıdan yukarı toplasanız bir AK Parti etmez. Vatandaşlar partinin ve hükümetin icraatlarından memnundur. Biz seçim beyannamemizde söyledik. 3 Kasım seçimlerinde verdiğimiz sözleri yaptık. Hükümetin kuruluşunda acil eylem planı yaptık. 15 bin kilometre duble yol dedik. Şu anda bizim yaptığımız duble yol cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla. Geçmişte yapılanlara duble yol diyemezsiniz. Sağlık ve tarım hizmetleri hepsi. 11.5 katrilyon çiftçimize destek verdik. Hiçbir hükümet bunu yapmamıştır. Bizim dönemimizde sıfır traktör alınırken, daha önceki hükümetler döneminde çiftçiler traktörlerini satmıştır. İnsanlarımıza insanca muamele yaptık. KÖYDES projesi ile her eve su götürdük, her köye yol getirdik. Bunun için 6 katrilyon para harcadık. At sahibine göre kişner. Bu başarımız milletin bize verdiği desteğe bağlıdır. İstikrar önemlidir. 6 senedir Türk milleti tek başına iktidarın sağladığı istikrarı gördü. Bunun için AK Parti'nin yanındadır. Desteğini artırarak devam ettiriyor. Sokakta gezen her iki vatandaştan biri AK Parti'ye oy verdi. Her gittiğimiz yerde vatandaşımız bize Allah razı olsun diyor. Bu bize yetiyor. Biz halkın iktidarıyız ve yanındayız. Yerel seçimlerde merkezdeki iktidarımızı yereldeki iktidarımızla birleştirerek yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Çiçek ve Çetinkaya, gurbetçi vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in Düzce'den ayrılmak üzere aracına binerken emniyet kemerini takması ve şoförüne de kemerini tak uyarısında bulunması dikkat çekti. Çiçek ve Çetinkaya, Düzce ziyaretlerinin ardından Sakarya'ya hareket ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 19:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?