17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Başkan İbrahim Aykut tepkili

Düzce'nin Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, "21 Kasım 2008 Konuralp'in tarihi günüdür. Bu gün tarih sayfalarındaki yerini alacaktır" dedi.


Danıştay hakimleri ve bilirkişi heyetiyle Düzce Belediye binası önüne gelen Aykut, heyet üyelerinden ayrılarak bina dışında bekledi. Yaklaşık 20 dakika süren ziyarete iştirak etmeyen Başkan Aykut, "Benim belediye önünde durmamla, içerde durmam arasında bir fark yok. Belki ben içerdeyken rahat konuşamazlar. Burada beklememi bir tepki olarak düşünmeyin. İnsanların rahat konuşmasını engellemeyelim.

Bana gelen haberlerde Konuralp'in tüzel kişiliği kalkmazsa mahkemeye başvuracaklarmış. Bu durumda insanların hırsı bitmiyorsa o insanı rahat bırakmak lazım. Dolayısı ile benim burada durmamı ister tepki kabul edin, ister saygı kabul edin. Ben burada bekliyorum" dedi. İbrahim Aykut, Danıştay heyetinin incelemesiyle ilgili olarak, "Bugün Konuralp için tarihi bir gündür" yorumunu yaptı. Aykut, "21 Kasım 2008 Konuralp'in tarihi günüdür. Bu gün tarih sayfalarındaki yerini alacaktır. Sadece Konuralp'in değil, Düzce içinde tarihi günüdür" dedi.


Varılacak karar neticesinde Konuralp'in tüzel kişiliğinin korunacağını ya da Düzce'ye bağlı mahalleye dönüştürüleceğini belirten Aykut, "Açık ve net konuşuyorum imarı, genel alt yapı düzeni, yolları ve milli sınır Melen çayımız dikkate alınırsa bunların yasa ile bir alakası olmadığını biliyorum. Buna bu saatten sonra buraya gelen ve yeminle bu işe bakan Ankara'dan gelen kişiler en güzel şekilde raporlarına yazacaklar. Bu rapor Ankara'ya gidecek hazırlanacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 19:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?