17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Bayram öncesi yola çıkacaklara uyarı

Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, Ramazan Bayramı tatiline çıkacak araç sahiplerinin, başta motor olmak üzere araçlarının tüm bakımlarını yaptırdıktan sonra yola çıkmaları gerektiğini söyledi.


Bayram tatili ve tatil dönüşlerinde yaşanan trafik kazalarına dikkati çeken Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, can ve mal kaybının yaşanmaması için sürücülere uyarıda bulundu.

Kazaların sürücü hatalarından meydana geldiğini ifade eden Yılmaz, bayram tatiline giden ve tekrar evlerine dönen sürücülerin, uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmamaları gerektiğini belirterek, "Bakım ve kontrolü düzenli yapılmayan araçların yakıt tüketimi artar. Motor çalıştırıldıktan sonra uzun süre beklenilmemeli. Araç harekete geçtiğinde bir süre düşük hızla giderek, motorun ısınması sağlanmalı. Şehir içinde gereksiz hızlanma, gereksiz frenleme yakıt tüketimini arttırır. Belirli hıza erişildiğinde ise yüksek viteste sabit hızla gidilmelidir. Şehirlerarası yolda, 90 kilometre hızın üstü yakıt tüketimini artırır. Araçta veya bagajda gereksiz yük taşınmamalıdır. Araçtaki klima, elektrikli cihazlar mümkün olduğunca kullanılmamalı. Camların kapalı tutulması önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlar. Aracın motoruna uygun yakıt kullanılmalı.

Lastik havaları düzenli olarak kontrol edilmeli. Lastik hava basıncının az olması yakıt tüketimini artırdığı gibi lastiklerin aşınmasına da neden olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 09:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?