17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

BBP Lideri Yazıcıoğlu'ndan MHP'ye yaylım ateşi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ülkücülerin önünde bir engel olduğunu ileri sürerek, "MHP, ülkücülerin önünde engel haline gelmiştir. MHP Ülkücüleri temsil etmiyor" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu beraberinde Alperen Ocakları Genel Başkanı Nedim Yıldız ve partililerle birlikte Düzce BBP Düzce İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

Yazıcıoğlu, parti binasında yaptığı basın açıklamasında Amerika Büyükelçisi Eric Edelman’ın Fener Rum Patriği’ni resepsiyona Ekümenik sıfatı ile çağırmasına ve "istemeyen gelmez" şeklinde açıklamasına tepki göstererek, "Büyükelçinin bu sıfatla Rum Patriğini davet etmesi bir suçtur. Bu Roma, Bizans hayallerinin bir ifadesidir. Lozan Antlaşması’na aykırıdır. AK Parti hükümeti resmi sıfatı olanların bu davete katılmamasını istemiştir ve tavrını ortaya koymuştur. Büyükelçinin, iktidarın bu tavrı karşısında bunu not ettik demesi Anadolu dilinde, bunu bir yere yazıyorum sana gösteririm demektir" dedi.

Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD Büyükelçisi’nin devam eden tavrı karşısında, "Büyükelçi bakanlığa çağırılarak ikaz edilmesi ve gerekirse ülkesine gönderilmesi gerekir. Büyükelçi yasalara aykırı davranmaya devam ederse istenmeyen personel sıfatı ile ABD’ye gönderilmelidir" diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, MHP ile BBP’nin birleşmesi sorusuna, "Gelin tüm siyasi partiler oturup konuşalım topraklarımız bölünüyor, bankalarımız yabancılara gidiyor diyerek tüm siyasi partilerle tek tek görüşüyorum, Başbakanla bile görüşüyorum ama MHP ile görüşemiyorum. Ben neyi konuşacağım, 2 partiyi değil Türkiye’yi konuşalım diyorum Türkiye’yi konuşmaya oturmuyorlar. Ben Ülküdaşlarımı hiç hayal kırıklığına uğratmadım, şimdi de kesinlikle istismarına fırsat vermem, ben birlikten büyük birlikten yanayım. Ben Ülkücülerin başı yere değmesin istiyorum, Ülkücülerin başı dik olmalı şehitler vermiş kervan bu hale düşemez, böyle bir irade ve niyet yok ortada. MHP milliyetçiliğin önünde engel haline gelmiştir, MHP Ülkücülerin önünde engel haline gelmiştir, önce bu engel kalkmadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yazıcıoğlu Ankara’da katılacağı bir toplantı için Düzce’den ayrıldı.

düzce
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?