17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Belediyeden örnek proje

Düzce'nin Cumayeri İlçesinde başlatılan proje ile ilçede bulunan bütün çöp konteynırları zaman içinde kaldırılacak.

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Melen Çayı koruma havzası içinde bulunan Cumayeri İlçesi Belediyesi tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında pilot mahalle seçilen Yaka Mahallesinde bulunan yaklaşık 100 adet çöp konteynırı kaldırıldı.

Proje kapsamında Belediye ekipleri haftanın belli gün ve saatlerinde vatandaşların evlerine giderek çöpleri topladığını söyleyen Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, havza koruma planının kendilerine bazı yaptırımlar getireceğini belirtti. Koloğlu, "Özellikle bölgemiz Melen havzası içinde kalıyor. Katı ve sıvı atıkların bertarafı ile ilgili çeşitli yaptırımlar gerçekleşecek. Havzayı koruma adına çöplerin bartarafının çevreye zarar vermeden yapılması gerekiyor. Biz de Düzce Belediyeleri katı atık birliği olarak yeni bir katı atık alanı seçtik ve önümüzde ki yıl proje hayata geçecek" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Cumayeri İlçesi olarak havza koruma planına hazırlıklı olmak için bu tip bir proje başlattıklarını vurgulayarak, "Cumayeri ilçesi olarak yeni sisteme dahil olmak için bir çalışma başlattık. Artık hedefimiz geri dönüşüm sistemine kavuşmak ve geri dönüşüm sistemine geçmek olacak. Biz de Cumayeri ilçesi olarak buna hazırlık olsun diye ilçede bir pilot mahalle seçtik ve çöp konteynırlarını kaldırdık. Haftanın belirli gün ve saatlerinde ev ev gezerek çöpleri toplamaya başladık. Genel anlamda projemiz iyi gidiyor. Bunun sonucunu değerlendireceğiz ve uygulamayı tüm ilçeye yayarak Cumayeri'nde ki tüm çöp konteynırlarını kaldıracağız. İleride zaten Düzce Belediyeleri çöp konteynırlarını kaldıracak, biz biraz daha hazırlıklı olalım istedik ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için çalışmamızı şimdiden başlattık" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 16:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?