17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Bir yıl önce neler oldu?

Düzce'de 1 yıl önce Aralık ayında şu gelişmeler yaşandı.

ÇİNLİ FİRMA DÜZCE'DE MOTOSİKLET ÜRETECEK
Çin'in en büyük motosiklet üreticilerinden olan Lifan, Düzce'de motosiklet üretecek.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis toplantısına katılan Lifan Motosiklet Türkiye yöneticisi Zhan Gen'e yaptıkları yatırım nedeniyle teşekkür plaketi verildi. Çinli yatırımcıya plaketi, Dışişleri eski Bakanı AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış verdi. Çilimli ilçesinde yatırım yapan firma, 10 bin metrekare kapalı, 14 bin metrekarede açık olmak üzere toplam 24 bin metrekarelik fabrika kurdu.

KALICI KONUTLAR YOLU AYDINLATILDI
Düzce'de kalıcı konutların bağlantı yolunda Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri tarafından yapılan aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Düzce merkez ile kalıcı konutlar bağlantı yolunda yol yapım çalışmaları durmasına rağmen süren aydınlatma çalışmaları tamamlandı.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU DÜZCE'YE GELDİ
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Melen havzasıyla ilgili projenin Gediz ve Kızılırmak havzaları için örnek model oluşturacağını söyledi. Düzce TSO Salonu'nda 'Melen Havzası Koruma Projesi' uygulamasıyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce'ye özel bir önem verdiklerini vurgulayarak bölgedeki yatırımlara gereken desteğin sağlandığını söyledi. Bakan Eroğlu Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ', KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLATTI
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2007 yılında kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla kitap okuma kampanyası başlatıldı. Düzenlenen kampanya çerçevesinde kurulan komisyonun değerlendirmesi sonrasında en çok kitap okuyan 3 polis memuru, 100'er YTL para ile ödüllendirildi.

AŞK ENGEL TANIMADI
Düzce'de, tekerlekli sandalyeye mahkum Sibel Karadut ile Önder Sert düzenlenen bir düğün töreniyle dünya evine girdi. Düzce'de deprem sonrası kurulan bir dernekte tanışarak birbirlerini seven tekerlekli sandalyeye mahkum Sibel Karadut (26) ile Önder Sert (32), Kervan düğün salonunda düzenlenen düğünle hayatlarını birleştirdi.
DOKUZDEĞİRMEN TARIM KREDİ KOOPERATİFİ KENDİ BİNASINA KAVUŞTU
Düzce'nin Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyü Tarım Kredi Kooperatifi kendi binasına kavuştu. 1997 yılından bu yana kiralık ortamlarda faaliyet gösteren Dokuzdeğirmen Kredi Kooperatifi, 517 metrekare arsa içersinde büro ve 300 tonluk deposu bulunan binasına kavuşmuş oldu. Kooperatif 12 köye hizmet verirken 793 ortağı bulunuyor.

DÜZCE BELEDİYESİ'NDEN EV HANIMLARINA ALTIN BİLEZİK
Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren meslek edindirme kursları DERMAN, ev hanımlarına çeşitli el sanatları branşlarında meslek kazandırmaya devam ediyor. DERMAN bünyesinde oluşturulan resim, ahşap ve cam boyama, aşçılık, el nakışı, takı tasarımı, kumaş desenleme, bilgisayar, İngilizce, ebru sanatı, gitar ve saz başta olmak üzere 15 ayrı kursta, 250 bayan kursiyer eğitim görüyor.

DÜZCE'DE KAĞIT TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLADI
Düzce Valisi Ercan Topaca, valilik olarak kağıt toplama kampanyası başlattıklarını ve toplanacak atık kağıtların satılmasıyla elde edilecek gelirle anaokulu yaptıracaklarını söyledi.

DÜZCE'DE 35 DAKİKA ARAYLA İKİ DEPREM MEYDANA GELDİ
Düzce'de 35 dakika arayla iki deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, ilk deprem merkez üssü Gölyaka ilçesinde saat 13:30'da 3.6 büyüklüğünde, ikinci deprem ise 35 dakika sonra merkez üssü Gümüşova ilçesinde saat 14:05'te 3.3 şiddetinde meydana geldi.

DÜZCE 2. OSB'NİN ELEKTRİK VE TELEKOM ALT YAPI İHALESİ YAPILDI
Düzce'nin Tepetarla mevkiinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) elektrik ve telefon alt yapı ihalesi basına ve kamuoyuna açık bir şekilde yapıldı.

BEYKÖY'DE BELEDİYE VE HEM İŞBİRLİĞİNDE EL SANATLARI KURSU AÇILDI
Düzce'de Beyköy Belde Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde bayanlara yönelik el sanatları eğitimi başlatıldı. Kursa katılan bayanlar da bu tür etkinliklerin artırılmasını istediler. Kursun sonunda bayanların hazırladığı birbirinden güzel el emeği eserler sergilenerek satışa sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 16:04:09
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 16:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?