17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Bolu Dağı bisiklet yarışı

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi 1. Bolu Dağı Bisiklet Yarışları, Vali Bülent Kılınç'ın start vermesiyle başladı.

4 kilometrelik parkurda 76 sporcu dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.
İstanbul-Ankara arasında en önemli geçiş güzergahlarından olan ve TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasıyla trafik yoğunluğunun oldukça azaldığı Bolu Dağı'nda bisiklet yarışları yapıldı. Yarışlara 76 bisikletçi katıldı.

Bolu Dağı Darıyeri köyü mevkisinden başlayıp, Kaynaşlı Kaymakamlığı önünde son bulan 4 kilometrelik parkurda yarışmacılar, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.
Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Bülent Kılınç, eskiden Bolu Dağı denince kışın geçit vermez bir yolun akla geldiğini belirterek, "Eskiden İstanbul-Ankara karayolunun en önemli geçiş güzergahlarından olan Bolu Dağında, TEM Otoyolu'nun açılması ile trafik yok denecek kadar azaldı. Bolu Dağı'nı çeşitli etkinlikler ve aktivitelerle turizme kazandırabiliriz. Bu tür yarışların profesyonelleri yapılabilir" dedi.


Yarışmada büyükler kategorisinde Ersin Öztürk birinci, Yasin Kazan ikinci, Salih Yerli üçüncü, küçükler kategorisinde Fatih Kadan birinci, Erdem Altundal ikinci, Osman Araboğlu da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren sporcular madalya, altın ve eşofman ile ödüllendirildi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 08:31:48
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 08:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?