17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'Bu kredi esnafı kurtarma harekatıdır'

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zafer Çağlayan'ın açıkladığı kredi müjdesinin, esnaf ve sanatkarı kurtarma harekatı olduğunu söyledi.


DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Bakan Zafer Çağlayan'ın Türkiye'deki oda başkanlarıyla 15 gün önce 2 günlük bir çalışma yaptığını ve bu çalışmanın içerisinde kendisinin de bulunduğunu söyledi.

Çalışmanın ardından imalatçı esnafa bir yardımın gündeme geldiğini belirten Mustafa Kayıkçı, "Acil eylem planı adı altında bakanlık nezdinde esnaf için çalışmalar sürüyor. Bakan Çağlayan'a o gün de çok fazla istekte bulunduk. Ama bu isteklerimizin bilimsel verileri ve tabanları vardı. Bunlar bize sadece para verin, yardım edin anlamı taşımıyordu. Nelerin olması gerektiği, nasıl esnaf ve sanatkar ayakta duracak, bu değişen dünya koşullarında, otomobil sektöründe özel servisler ne şekilde kurulabilir, birkaç esnaf nasıl bir araya getirilebilir gibi yaklaşımlar oldu. Bu konular üzerinde çalışmalar olduğunu biliyorduk, ama tarihini bilemiyorduk. Bakan Çağlayan birleşen esnafa teşvik verileceği müjdesini verdi. Bunların çalışmaları devam ediyor. Bu esnaf ve sanatkarı kurtarma harekatıdır" dedi.


Can suyu olarak adlandırılan kredi miktarını düşük bulduklarını belirten Kayıkçı, "125 milyon YTL Türkiye için, 5 bin kişi için çok düşük bir miktar. Düzce ortalamasında 25 kişi düşüyor. Ama bu bir başlangıç. Burada bütün veriler hazırlanırsa, faaliyet ve kapasite raporları hazırlanırsa, bizim talebimiz bunun peşinden devam edecek. Bunun devam edeceği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zafer Çağlayan'ın da bize sözleri var. 0 faizli kredi olduğu için bunun faizini devlet bankalara esnaf adına ödüyor" dedi. Kayıkçı, Bakan Çağlayan'ın 650 milyon dolarlık yeni kredi müjdesi ile ilgili ise şunları söyledi: "Bu kredinin de Türkiye genelinde 6 bin 500 kişiye verileceği söylendi. İmalat yapan, ancak ihraç eden, Türkiye'ye döviz getiren üreticiye verilecek bir kredi. Bu bütün KOBİ'leri kapsıyor. Yani ciddi bir çalışma söz konusu."

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?