17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Büyük bayram büyük sevinç

DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI

Düzce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele meşalesini ateşlemesinin 92. yıldönümünü kutladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta, olduğu gibi Düzce’de de coşkulu bir törenle kutlandı. Düzce’de ilk tören Anıt Park’ta gerçekleştirildi. Protokol üyeleri Anıt’a çelenk bırakarak Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra şehir stadyumundaki programa geçildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in konuşması ile devam etti. Sezer, büyük bir mücadele neticesinde kazanılan değerlerin Türk gençliğine emanet edildiğini dile getirerek “Asırlarca idaresi altında yaşadıkları Osmanlı cihan hakimiyetinden haçlı zihniyetinin saldırıları sonrası, sözüm ona bağımsızlıklarına kavuşmuş olan ülkelerin ve milletlerin dahi bugün özlem ve hasretle hatırladıkları 6 asırlık Cihan İmparatorluğu, sudan bahanelerle Osmanlının savaşa sokulması sonucu çatırdamış, dört bir taraftan uğradığı acımasız saldırılar sonucunda, tarih sahnesindeki yerini almıştır. Türk’ün ilk ve son yurdu olan Anadolu, yani cennet vatanımız, elden çıkmak üzereyken, 92 yıl önce bugün, Türk’ün bağrından çıkardığı, büyük Türk Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlattığı, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle her Türk evladının, kanının son damlasına kadar verdikleri amansız mücadele sonucunda öncelikle Türk gençliğine ve hepimize emanet edilmiştir” dedi.

Gençlerin Türkiye’yi geleceğe ve ufuk ötesine taşıyacağını savunan Sezer gençlere güveninin tam olduğunu kaydederek “Haçlıların tam donanımlı silah ve mühimmatlarıyla üzerimize saldırdığı bu mücadelede hem silah hem de insan gücü sıkıntısı çeken ecdadımız, gençlerin güçlerine ihtiyaç duymuş, lise çağındaki gençlerimiz de cepheye koşmuşlar ve bu yiğitlerin cephede şehit olmaları dolayısıyla bir çok lisemiz ve üniversitemiz bir kaç yıl mezun verememişlerdir. Erkek nüfus azalmış hatta erkek kalmayan bir köyümüz ‘Ersizler’ adını almıştır. Ancak, bütün bunlara rağmen Anayurt Anadolu yaban ellere teslim edilmemiş, fakat faturası çok ağır olmuştur. İşte bizler çok pahalı bedeller ödenerek elde edilmiş bu kıymetli topraklar üzerinde yaşıyoruz. Elbette Ulu Önder’in değimiyle ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ felsefesini benimsemiş bir zihniyetin sahibiyiz. Ancak Türk gençleri gerektiğinde ‘Barış Güvercini’ gerektiğinde ise ‘Savaşın Kartalı’ olmayı bilmektedirler ki Türk gencinin bu özelliklere sahip olduğundan en ufak bir şüphemiz yoktur. Fakat vatanı korumak ve yüceltmek, sadece topla tüfekle olmaz, onun çinidir ki; çalışmak, durmadan çalışmak, Atatürk’ün hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak, en vazgeçilmez hedefimiz olmalıdır. Bizim gençlerimize olan inancımız tamdır. Çünkü onlar bizi geleceğe ve ufuk ötesine taşıyacak zekaya ve güce sahiptirler. Onlara güvenelim. İnanıyoruz ki; onlar büyük hedeflere odaklanmışlardır. Yine onlar, yani Türk gençleri, dünya geleceğine derin, silinmez izler kazıyacaklardır. Çünkü onların muhtaç oldukları kudretleri damarlarında taşıdıkları asil kanda mevcuttur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 19 Mayıs konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı halkoyunları sergilendi. Daha sonra da sırasıyla kız, karma ve erkek gruplarının toplu gösterileri yapıldı.

Törenleri Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Düzce’ye Avusturya, Faransa ve İtalya’dan

Gelen öğretmen ve öğrencilerde izledi. Tören sonunda tüm grupların birlikte gerçekleştirdiği kuleli ve Türk bayraklı kapanış gösterisi büyük alkış aldı.

DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
DÜZCE’DE 19 MAYIS COŞKU İLE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 17:56:01
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 18:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?