17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Çamköy çöpten kurtuluyor

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çamköy vahşi depolama sahasına bundan sonra çöp dökülmeyeceğini söyledi.

Başkan Mehmet Keleş, Çamköy halkının yaklaşık 4 gündür sürdürdükleri çöp eyleminde son noktayı koydu. Başkan Keleş, eylem yapan vatandaşlarla bir araya gelerek, "Bundan sonra Çamköy vahşi depolama alanına çöp dökmeyeceğiz" diyerek müjde verdi.

Vatandaşların gösterdiği tepkiyi haklı bulduğunu belirten Keleş, "Burada haklı bir tepki var. Çamköy halkı yaklaşık 25 yıldır bu çöple yatıp kalkıyor. Her türlü pisliğini, kahrını onlar çekiyor. Belediye olarak ilk etapta tepkiyi hoş karşılamıyoruz, fakat vatandaşlarımızın burada haklı tarafları olduğunu kabul etmek lazım. Bize düşen bir an önce çöpü buradan kaldırmak. Sadece Çamköy değil, Düzce'nin tamamı vahşi çöp depolama sahasından rahatsız oluyor" dedi.

Kurugöl mevkiindeki düzenli çöp depolama alanı ile ilgili olarak sorunların aşıldığını ifade eden Keleş, "Düzenli çöp depolama alanı ile ilgili olarak daha önceden belirlenmiş yer tahsislerine tepkiler gelmesi sonucunda geri dönüldü. Sonuçta çöp için bir alan bulundu ve ihalesi yapıldı. ÇED Genel Müdürlüğünden izinleri alındı. Orman Genel Müdürlüğünden tahsisler yapıldı. Sadece bir mahkeme kararı vardı o bekleniyordu. 15-20 gün önce sonuçlandı. Şimdi biz süratle yeni çöp alanını hazırlıyoruz. Birkaç gün içinde oraya çöp dökmeye başlayacağız. Buradaki halkın tepkisi bir anlamda işlerin hızlandırılmasına fırsat vermiş oldu. Biz de bir yerleri zorladık. Gönül huzuru içinde tüm halkımıza şunu söyleyebilirim, Çamköy'deki vahşi çöp depolama sahasına çöp dökülmeyecek. Çöpü şimdi yeni alanımıza götüreceğiz. Müteahhidimiz çalışmalara hız verip bir an önce alanı geçirimsiz malzeme ile kaplayarak düzenli depolamaya geçmiş olacağız. Bugünden itibaren düzenli depolamaya geçtik diyebiliriz. Bu çöpü yutacağım, Çamköye dökmeyeceğim" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Çamköy Mahallesinde bulunan vahşi çöp depolama sahasının ise mesire yerine dönüştürüleceğini söyledi.

Keleş, "Çamköy çöplüğünde 25 yıllık bir birikim var. Aşağı yukarı yaklaşık 12 metre yüksekliğinde oluşmuş çöp yığını ve tamamen vahşi çöp depolama sahası. Hiçbir önlem alınmamış. Sızıntı suyuyla ilgili bir şey yok. Sızıntı suları yer altı sularına ve Melen Deresine karışıyor. Çöpün dağılmasını engelleyecek hiçbir tedbir alınmamış. Her hangi bir şekilde gaz birikimi ile ilgili tedbir alınmamış. Belki ileriki yıllarda burada patlama ihtimali olabilir. Sonuçta Düzce Belediyesi olarak buranın rehabilitasyonu ile ilgili bir proje yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda destek alıyoruz. Çalışmalar en kısa zamanda başlayacak ve inşallah birkaç ay içinde burayı bütün gaz bacaları bırakılmış, çöp sızıntı havuzları oluşturulmuş, üzeri toprakla kapatılmış ve mesire alanına dönüştürülmüş bir alan haline getireceğiz. Burada yaşayan halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?