17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Çelik'ten tecrübeli öğretmen sözü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Düzce'de eğitimdeki başarısızlığın temel nedeninin deprem sonrası kitlesel olarak yaşanan tecrübeli öğretmen göçü olduğunu söyledi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, genel müdür ve ilgili daire müdürlerinin yaptıkları görüşmelerde Düzce'nin genel bir eğitim fotoğrafını çektiklerini belirterek, tüm ilgili kurum amirlerinin katılımıyla 5.5 saat süren bir toplantı yapıldığını söyledi.

Düzce'deki eğitimin ciddi manada değerlendirildiğini ve eğitim sorununun masaya yatırıldığını anlatan Çelik, şöyle konuştu: ''İleriye dönük yol haritası belirlendi, yapılacak yatırımlar, teknolojik alt yapı, insan kaynakları eksikliği, taşımalı eğitim,
yatılı okullar bütün detaylarıyla masaya yatırıldı.''


Bakan Çelik, okul öncesi eğitimde Düzce'nin iyi noktalarda olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Düzce'de okul öncesi eğitim yüzde 16'lardan bugün itibariyle yüzde 40.3'e yükselmiştir. Örneğin Düzce'de daha önce 1 müstakil ana okulu varken, şu an 8'e yükselmiştir. 10 anaokulu daha yapılacak. Okul öncesi alt yapıyı kısa sürede bitireceğiz. Hükümet olarak 2010 yılında yüzde 50'ye ulaşmaktır, okul öncesindeki eğitimde. Düzce şu an itibariyle bu hedefe ulaşmıştır. 204 köy okulu taşımalı eğitim sebebiyle kapalıdır. Ekonomik ömrünü tamamlayanlar yıkılacak ancak küçük onarımlarla tamiratı yapılabilecekler ilköğretim veya anaokuluna dönüştürülecektir. Böylece kırsal kesimde okul öncesi eğitim ciddi bir hamle yapacaktır."


Düzce'de okula gitmeyen kız çocuğu olmadığını, okullaşma oranının yüksek olduğunu anlatan Çelik, Düzce'de anormal düzeyde taşımalı eğitim yapıldığını, bu oranın da Türkiye standardının 2 katından fazla olduğunu bildirdi.


Düzce'nin spor salonu olmayan tek ilçesi Yığılca'ya spor salonu yapılacağını da belirten Çelik, OKS'deki başarısızlık konusunda şunları söyledi: ''Depremden sonra Düzce'den ciddi manada öğretmen göçü yaşanmıştır. Öğretmenler kitleler halinde başka illere gitmiştir. Dolayısıyla tecrübeli öğretmen kalmamıştır. Başarısızlığın bundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Düzce'ye önümüzdeki yıl 200 kadar tecrübeli öğretmen göndereceğiz. Eksik branş öğretmeni veya sınıf öğretmeni varsa, bu açık kapatılacak."


Bakan Çelik, OKS'deki başarısızlığın diğer nedenlerini ise şöyle sıraladı: "Öğrencilerin yaşadığı travma da başarısızlıkta etkili olmuştur. Ayrıca veliler eğitimle çok fazla ilgili değil. Taşımalı eğitimin Türkiye ortalaması üzerinde bulunması da başka bir olumsuzluk. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için gereken tedbirler alınacaktır. Ayrıca Düzce'de ciddi bir sanayileşme var. Buna dönük olarak teknik eğitim okulları açılacaktır. Düzce'deki eğitimin kalitesini artıracak en hayati unsur, üstün zekalı çocukların gideceği bilim sanat merkezinin açılacak olmasıdır. Bu okulda özel eğitim yapılacaktır. Bu merkez önümüzdeki öğretim yılında açılacaktır."
Düzce Üniversitesi'nin sürekli bir gelişme gösterdiğini belirten Çelik, "Üniversite hastanesinin ödeneği sağlanmıştır. Teknopark kurulacaktır. Ayrıca, üniversite rektörlük binası yapılması için gerekli adımı atacağız" diye konuştu.


Düzce'de mesleki eğitim oranının yüksek olduğuna da dikkat çeken Çelik, sözlerine şöyle devam etti: ''Düzce'deki ÖSS başarısızlığının temel nedeni budur. Çünkü, mesleki eğitim öğrencilerinin ÖSS'deki başarı oranı zaten çok düşüktür. Düzce'nin genel başarısızlığı da buradan kaynaklanmaktadır.''


Düzce'de ayda bir yapılan sınavları doğru bulmadıklarını da anlatan Çelik, ''Çocuklar arabacı beygiri değil. Çocukları bunaltıcı sınav stresine sokmak iyi değildir'' dedi.


Bakan Çelik, düzenlediği basın toplantısının ardından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatını gezdi.


Rektör Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da, hastane inşaatının yüzde 90 seviyesinde tamamlandığını söyledi.


Bakan Çelik, hastane gezisinin ardından Gölcük'e gitti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 17:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?