17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

CHP Düzce'de işbirliği yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, yerel seçimlerde AK Parti'ye karşı öteki partilerle ittifak yapabileceklerini açıkladı.


Tozan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'ye karşı ittifak hazırlığında içinde olduklarını ve bu yöndeki önerileri değerlendireceklerini söyledi.


Düzce'yi AK Parti'nin elinden kurtarmak gerektiğini, bunun için ne yapılması gerekiyorsa, parti olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Tozan, CHP'nin yerel seçimlere çok iddialı hazırlandığını kaydetti.
Düzce'de AK Parti haricindeki tüm siyasi parti il başkanlarına birleşme çağrısında bulunacağını ifade eden Tozan, tek bir adayla seçime gidebileceklerini belirterek, "Ben bugün itibariyle AK Parti haricindeki tüm siyasi parti başkanlarına bir çağrı yapıp, bu arkadaşlarımla bir araya gelip, Düzce'yi AK Parti'den kurtarmak için, Düzce'nin kabullenebileceği bir yapıyı oluşturmak adına bir çalışma başlatacağım. CHP burada ana muhalefet partisi ve üzerine düşeni yapacaktır. Arkadaşlarla konuşup tek bir adayda birleşebilir miyiz, bunun çalışmasını yapacağız. Katı bir bakış açımız yok. Anlaşmak için çaba harcarız" dedi.
Tozan sözlerine şöyle devam etti; "CHP Genel merkezinde Genel Başkanımız tüm il başkanları ile bir araya geldi. Seçimlere çok iddialı gireceğiz. Çünkü partimizde köklü bir değişim söz konusu. Partimiz programını yeniledi. CHP iktidara geldikten sonra ileriki dönemlerde ne yapabileceğine dair bir taslak çalışma programı hazırlandı. Bizler bu program üzerinde çalışıp artılarını eksilerini tartıştıktan sonra bir rapor halinde Genel Merkeze sunacağız. Bu raporla yeni bir yönetim anlayışı gündeme gelecek. CHP yeni bir programla yerel seçimlere girecek."

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?