17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 85'inci kuruluş yıldönümü Düzce'de törenle kutlandı.


Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene İl Başkanı Zekeriya Tozan, Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz, CHP eski İl Başkanı Ahmet Ölmez, ilçe başkanları ve partililer katıldı.


Törende konuşan İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP'nin devlet kuran tek parti olduğuna dikkat çekti ve Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Cumhuriyet'in kurulduğunu ifade etti. CHP'nin hukukta, eğitim ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği reformlar ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin biçimlendiğini söyleyen Tozan, özgürlüklerin gelişmesi için mücadele edildiğini anlattı.


CHP İl Başkanı Tozan, bugün gelinen noktada ülkenin tarihin en bunalımlı dönemini yaşadığını anlatarak şöyle konuştu: "İç ve dış gelişmeler ile çevremizde yaşanan çatışmalar bizi yakından ilgilendirmekte olup enerjide dışa bağımlı ülkemizi zora sokmuş, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışlar vatandaşımızı ve sanayimizin gelişmesini olumsuz etkilemiştir. Temel üretim ve tüketimde dışa bağımlılık son safhasındadır. Hükümet, ülkemizi ekonomide, teknolojide enerjide dışa bağımlı hale getirmiş, borcumuzu 500 milyar dolara yükseltmiştir."


CHP'nin ülkeyi kötü şartlardan kurtaracak projeler ve yurtsever kadrolarla göreve her zaman hazır olduğunu belirten Tozan, "CHP, Türkiye'nin onurlu geçmişi, Türkiye'yi aydınlık geleceğe taşıyacak tek partidir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:57:12
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 18:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?