17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Çilek Düzce'yi sevdi

Düzce İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, ilde bu yıl 80 ailede çilek üretimi projesinin gerçekleştirileceğini söyledi.


İl Tarım Müdür Vekil Ayhan Ünal, beraberinde il ve ilçe tarım müdürlüğünde görevli personelle Çakırlar Köyüne giderek, çilek üretimini yerinde inceledi.


Ünal, 2006 yılındaki çalışmalar neticesinde Düzce toprağının çilek üretimi konusunda verimli olduğunu gördüklerini belirterek, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bununla ilgili çalışma yaptık ve şu anda çilek fidesi getiriyoruz. Düzce'de 80 ailede 40 dönüm civarında çilek projesini gerçekleştirmiş olacağız. Bu da yaklaşık 180 ton verime tekabül ediyor. 1 dekarlık alandan 4-5 ton çilek alınıyor. Düzce ekolojik ve toprak yapısı ile çilek yetiştirilmesine uygun bir bölge. Çilek üretimini Düzce'de geliştirmeyi hedefliyoruz. Çileğin Düzce ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.


Ünal ayrıca, çileğin son zamanlarda popüler durumda olduğunu ve Türkiye'nin dünyada çilek üretimi noktasında 4. sıraya geldiğini söyledi.


Üretici Nurettin Yıldırım ise, çilek ektiği alanda daha önce fındık ağaçlarının olduğunu ve az ürün verdiğini belirterek, "Fındık ağaçlarını sökerek yerine çilek diktim. Tamamen organik bir şekilde çilek üretiyorum ve fındıktan çok daha kar getirdi" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 20:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?