17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Çocuklar camileri doldurdu

ÇOCUKLAR CAMİLERİ DOLDURDU

Düzce'de cami ve kuran kurslarında 1. dönem yaz kuran kursları başladı.

5. sınıf ve ortaöğretim kurumu öğrencilerini kuran kurslarına davet eden yetkililer, "Öğrencilerimizin çok verimli ve faydalı bilgiler edineceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dediler.

Kuran kursları Diyanet İşleri Başkanlığının organizesi ile başladı. Yaklaşık 2 ay sürecek bu dönemde ilköğretim 5. sınıftan itibaren ortaöğretim kurumlarında öğrenci olan bütün kız ve erkek çocukları yaz Kuran kurslarına katılıyor. Bir yıl boyunca okullarında çok faydalı bilgiler alan öğrenciler yaz kurslarında da dini ve ahlaki bilgilerle donatılacak. 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. 3'er haftalık dönemlerin ilki 27 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem kurs 18 Temmuz 5 Ağustos, üçüncü dönümde 8 Ağustos 26 ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yaz kursları boyunca çocuklara İslam'ın temel esasları, ibadet şekilleri gibi konularda bilgiler verileceğini belirten yetkililer, "Yaz kursları boyunca çocuklarımıza yüce dinimizin temel inanç esasları, ibadet esasları, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma, namaz kılma gibi konularda bilgiler verilecek. Bizde bu konuda müftülük olarak gerekli tedbirleri aldık. Bütün öğrencilerimizi yaz kurslarımıza davet ediyoruz. Öğrenciler kadar velilerinde bu konuya ilgi göstermelerini, çocuklarını kurslarımıza göndermelerini bekliyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda gayretli ve samimi. Velilerde destek olursa öğrencilerimizin çok verimli ve faydalı bilgiler edineceğinden kimsenin şüphesi olmasın. İstisnasız il merkezi ve ilçelerdeki bütün camilerde bu kurslar açılacak" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 14:59:05
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 15:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?