17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Çocuklardan anne babalarına belge

ÇOCUKLARDAN ANNE BABALARINA BELGE

Düzce'de Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Unicef'le birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı sertifika töreni ile tamamlandı. Törende konuşan Vali Vasip Şahin, hedeflerinin Düzce’deki her veliye bu program sayesinde ulaşmak olduğunu söyledi.

Anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun var olan potansiyelini gerçekleştirmesinin hedeflendiği projede Uzunmustafa İlköğretim Okulu velilerine 8 haftada ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırmak, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak konularında eğitimler verildi.

Eğitimler sonunda da velilere sertifikaları törenle verildi. Uzunmustafa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törene Düzce Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar, Uzunmustafa İlköğretim Okulu Müdürü Cemalettin Yöndem, öğretmen veli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vasip Şahin, hedeflerinin 70 bin öğrencinin velisine ulaşmak olduğunu söyleyerek "Sorumluluğu sadece okullara yüklememeliyiz. Birey olarak, veli olarak, okul olarak birlikte bu sorumluluğu almalıyız. Sağlıklı bireyler ancak sağlıklı anne babaların sayesinde yetişebilir. Dolayısıyla biz bilgiyle, beceriyle ve tecrübeyle ne kadar mücehhez olursak, çocuklarımız da o kadar avantajlı biçimde hayata başlar. Bu eğitimleri ne kadar yaygın biçimde uygularsak, başarıyı da o kadar kısa süre de yakalarız" dedi.

Velilerin sertifikaları Vali Vasip Şahin ve çocukları tarafından verildi.

"Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Unicef'le ortaklaşa gerçekleştirilen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı Düzce'de uygulamaya konulan Aile Öğretmenliği Projesinin desteklenmesi, ilk ve ortaöğrenim düzeyinde öğrenim gören öğrenci velilerine ulaşılması vazgeçilmezlerinden olan Aile Eğitimlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Düzce'de ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli 28 rehber öğretmene 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı eğitimi verildi. Bu program sonucunda uygulayıcı sertifika alan 28 rehber öğretmen okullarda eğitim öğretim yılı sonuna kadar aile eğitimleri verdi. Veliler bu 8 haftada ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırmak, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak konularında eğitim aldı.

ÇOCUKLARDAN ANNE BABALARINA BELGE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:03:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?