17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Coşkulu karşılama

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DÜZCE'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, 'yahu bu Kılıçdaroğlu da nereden çıktı, oyunumuzu bozdu' diye kabus görüyor. Ezberini bozduk, kimyasını da bozacağız" dedi.

Partisinin 69. mitingini gerçekleştirmek üzere Düzce'ye gelen Kılıçdaroğlu, coşkuluğu bir kalabalığa hitap etti. Mitinge katılan vatandaşların Regaip Kandili'ni kutlayan Kılıçdaroğlu, ezan okunması sebebi ile de konuşmasına ara verdi. Düzce Anıtpark Meydanı'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Yeni bir tarih yazacağız" diyerek başladığı konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni yapılanmasından söz etti. Yeni CHP'nin halkın partisi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu yeni sayfada herkesin hakkı olacak.

Bu yeni sayfada yandaş değil, vatandaş var olacak. Bu sayfada herkes rahat bir nefes alacak. Herkes geleceğe umutla bakacak. Bu sayfada hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Oy versin, vermesin herkes aile sigortası kapsamında olacak. YÖK garabetinden kurtulacağız. Özgürce fikirlerin dile getirilmesinin önü açılacak" dedi.

Hükümetin fındık politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda fındık fiyatının üreticiler tarafından belirleneceğini savundu. Karadeniz'de fındık borsası kuracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Fındık borsasını kurduğumuz zaman fındığın fiyatı Hamburg'da değil, Karadeniz'de belirlenecek. Fındığın fiyatı üretici tarafından belirlenecek. Alın terinin karşılığını Zapsu gibi adamlar işgal edemeyecek" diye konuştu.

"ERDOĞAN MI DOĞRUYU SÖYLÜYOR, MİLLET Mİ"

Emekli vatandaşların perişan duruma getirildiğini iddia eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Üstelik emeklilerin işte çalışmalarından dolayı maaşlarından yüzde 15 kesinti yapılıyor. CHP iktidarında bu kesinti ortadan kalkacak" dedi. "Onlara sorarsak, emeklilerimizin durumu gayet iyi" diyerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyen kalabalığa, "Şimdi ben soruyorum; emeklilerimizin durumu iyi mi" sorusunu yöneltti. Kalabalıktan gelen "Hayır" cevabının üzerine Kılıçdaroğlu, "Şimdi Erdoğan mı yalan

söylüyor, yoksa millet mi? Ben milletin doğru söylediğine inanıyorum ve milletime inandığım için bu yolda çabalıyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben de maaşımla geçinemiyordum, iş kurdum" şeklinde açıklamasının olduğunu belirterek, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Başbakan maaşımla geçinemiyorum diye açıklama yapmıştır. Başbakan taksiye, dolmuşa para verir mi? Giyecek, yiyeceğe para verir mi? Yahu sen bunlara para vermediğin halde geçinemiyorken, 700-800 lira ile emekli nasıl geçinsin? Şimdi biz böyle dedik ya, yarın küfür ederler. Versinler, ben de mahkemeye verip boyunun ölçüsünü alacağım.

Erdoğan, Hazreti Ömer'in adaletinden bahsediyor. Eğer bir daha Hazreti Ömer'in adaletinden bahsetmeye kalkarsa devamı gelecek. Defterini düreceğim, maskesini düşüreceğim" dedi.

"SEN Mİ EKİYORSUN, AL, O ZAMAN SENİN"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde 2B arazileri de vardı. 2B arazileri için kendilerinin de bir çözüm yolu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz bu konuda sayın Bülent Ecevit gibi düşünüyoruz. Toprak ekenin, su kullananındır. Sen mi ekip kullanıyorsun, al kardeşim, burası senin. Zaten kullanıyorsun burayı, al senin olsun" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak hiç kimseyi kılık kıyafetinden, inancından ve kimliğinden dolayı ayrıştırmayacaklarına vurgu yaparak, "Düne kadar bizi bölüyorlardı. Yeni CHP felsefesinde hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. CHP varsa, herkes için var. CHP olarak bir felsefemiz daha var. Biz bugüne dek millete hizmet etmiş tüm büyüklerimize saygı duyuyoruz. Erbakan'a da, Menderes'e de, Özal'a da. Biz hiç kimsenin arkasından laf etmedik. Bir de onlara bakın. Söylediklerine bakın" diye konuştu.

"EZBERİNİ BOZDUK, KİMYASINI DA BOZACAĞIZ"

Mitingin son bölümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Recep Bey'in bir özelliği var. Sabah kalkıyor, Kılıçdaroğlu. Öğlen oluyor Kılıçdaroğlu. Akşam oluyor Kılıçdaroğlu. Gece yatıyor rüyasında Kılıçdaroğlu. 'Yahu bu adam da nereden çıktı. Ne güzel tezgahımızı kurmuştuk. Milleti ne güzel kandırıyorduk. Oyunumuzu bozdu' diye kabus görüyor. Ezberini bozduk, kimyasını da bozacağız. Gölgesini ben silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyin. Ben halkıma güveniyorum, halkım için çalışacağım" dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DÜZCE'DE
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DÜZCE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 18:44:03
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 19:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?