17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Dağ çileğine büyük ilgi

DÜZCE’DE DAĞ ÇİLEĞİNE İLGİ BÜYÜK

Düzce’de ormanda ve fındık bahçelerinde yetişen dağ çileği, köylülere ek gelir sağlıyor. Sağlık açısından da önemli faydaları olan dağ çileğinin kilosu 13 liradan satılıyor.

Tadı ve kokusuyla beğeni toplayan dağ çileği fındık hasadı öncesi üreticiye ek gelir sağlıyor. Büyük Cami karşısındaki satışa sunulan dağ çileği özellikle reçel yapmak için tercih ediliyor.

Vücuda faydaları da dağ çileğinin tercih edilme sebepleri arasında. Uzmanlar da, yaban çileğinin bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir meyve olduğunu belirtiyor. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban çileği, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda ishale yol açan bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahiptir. Vücuttaki serbest radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olur. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Damar tıkanmalarını önler. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 13:41:02
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?