17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Delice Çay'da tehlike

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Melen Çayı'na dökülen Delice Deresi'nde balık ölümleri yaşanıyor.


Düzce'nin Gümüşova ilçesi sınırları içinde doğan ve Cumayeri ilçesinden Büyük Melen Çayı'na dökülen Delice Deresi'nde yaşanan balık ölümleri yetkilileri harekete geçirdi. Derenin 3 kilometrelik bölümünde meydana gelen balık ölümlerinin tespiti için inceleme başlatıldı.


Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, balık ölümlerinin neden kaynaklandığının tespiti için incelemelere başlandığını belirterek, "Melen Çayı'na akan Delice Deresi'nde balık ölümleri olduğu ihbarını almamızın ardından buraya geldik. Görüldüğü gibi balık katliamı söz konusu. Balıkların tam yumurtlama döneminde bu şekilde ölmesi üzüntü verici. Binlerce balık telef oldu. Vatandaşlarımızın bahçelerini ilaçlarken daha dikkatli olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.


Balık ölümleri ihbarını alan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Gümüşova İlçe Tarım Müdürlüğü ve Cumayeri Sağlık Ocağı ekipleri ölümlerin gerçekleştiği noktalardan numune alarak laboratuvara gönderdi. Balıkların ölümü ile ilgili kesin sonuçlar Sağlık Bakanlığı Agrafide laboratuvarlarında yapılacak incelemelerden sonra açıklanacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?