17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Deri işçilerine destek

Emek Platformu adına açıklama yapan Türk-İş İl Temsilcisi Ali Gürel, Düzce'de faaliyet gösteren deri fabrikasından sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarıldıkları iddia edilen işçilere iki gündür yapılan uygulama ile demokratik ve anayasal haklarının engellendiğini söyledi.


Düzce Emek Platformu adına açıklama yapan Türk-İş İl Temsilcisi Ali Gürel, sendikal hakların anayasal bir hak olmasına karşın bu anayasal hakkın kullanılması noktasında, keyfi ve antidemokratik uygulamalarla karşı karşıya kalındığını belirtti.


Gürel, "Güvencesiz ve kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı koşullar ve sendikasızlaştırma baskıları hızla artıyor. Düzce'de deri işçileri sendikaya üye oldukları için işten çıkartılmıştır. Bu yetmezmiş gibi iki gündür yapılan uygulama demokratik, anayasal hakların engellendiğinin önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.


İşten çıkarılan işçilerin gözaltına alınarak, yıldırma politikaları ile en temel anayasal hakların kullanımının önüne geçildiğini ifade eden Gürel, "Sanılıyor ki gözaltılar ve baskılar ile demokratik ve anayasal haklarımızdan vazgeçeceğiz. Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan bu antidemokratik uygulamalara maruz kalan 20'li yaşlardaki geç kız ve erkeklerimizin yaşadıklarının Düzce halkının vicdanında ses getirmesini bekliyoruz. Demokrasi havarilerinin ve ilimiz milletvekillerinin insanca, uygar koşullarda yaşam ve güvenceli çalışma hakkı için mücadele eden işçilerin yanında olması gerektiği ortadadır. Tüm çalışanların grevli, toplu sözleşmeli haklara sahip oldukları bir demokrasi istiyoruz. Emeğin haklarına ve değerlerine saygı duymadan, ne demokrasiye sahip çıkılabilir, ne de özgürlüklere. Düzce Emek Platformu olarak tüm demokratik gücümüz ile deri işçilerinin yanında olduğumuzun, anayasal hak mücadelesinde öncü ve taraf olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?