17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Dersimiz sağlık

Türkiye Kızılay Derneği tarafından başlatılan Üreme Sağlığı ve AIDS Günleri kapsamında, Düzce’de lise öğrencileri ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaynaşlı Kızılay Toplum Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Kızılay Derneği Sağlık ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Elif Taşkın, öğrencilere sinevizyon gösterisi ile "AIDS nedir, nasıl bulaşır, nasıl bulaşmaz, AIDS’ten nasıl korunmalıyız?" konularında bilgiler verdi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Taşkın, dünyada bilinen HIV/AIDS ile yaşayan insan sayısının 50 milyon olduğunu belirterek, "AIDS, kazanılmış bağışıklık eksikliği sendromu olarak tanımlanır. AIDS cinsel ilişki, kan ve anneden bebeğe şeklinde bulaşır. AIDS, sosyal davranışlarda öpüşme, dokunma, okşama, el sıkma ve sarılmayla bulaşmaz" dedi.

Taşkın, AIDS’den korunmanın yollarını ise "Tek eşlilik tercih edilmeli, partnerin kim olursa olsun her ilişkide kondom doğru şekilde kullanılmalı, kan ve kan ürünleri doku ve organ nakillerinde önce gerekli testlerin yapıldığından emin olunmalı. Delici ve kesici aletleri ve iğneleri başka biriyle paylaşılmamalı" diye açıkladı.

Elif Taşkın, Türk Kızılay Derneği’nin AIDS ile ilgili eğitim ve medya kampanyalarıyla 9 milyondan fazla kişiye ulaşmış olup, faaliyetlerini hale sürdürdüğünü sözlerine ekledi.


Türkiye Kızılay Derneği, lise öğrencilerinin yanı sıra köylerde de üreme sağlığı ve AIDS hakkında bilgiler veriyor.

Düzce
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 11:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?