17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

Her yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Düzce'de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Etkinliklere katılan Vali Bülent Kılınç, ''Din görevlilerimiz sadece namaz kıldıran kişiler değildir'' dedi.


Düzce İl Müftülüğü, 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve müftü yardımcıları, Vali Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettil.
Ardından Kızılay Salonu'nda düzenlenen programa; Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, daire amirleri, din görevlileri ve davetliler katıldı.


Suncuk Köyü Camii İmam Hatibi Rıdvan Yıldız'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamalarının değişik etkinliklerle devam edeceğini ve dünyanın kuruluşundan bu yana din görevlilerin insanlara dini görevleri göstermeye çalıştıklarını söyledi. Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, din görevlilerinin köylerde devleti temsil ettiklerini ifade ederek, ''Biz devlet olarak yapacağımız bazı işleri, din görevlileri aracılığı ile vatandaşlara duyurup, hatta onları din görevlileri sayesinde ikna ederiz. Bu nedenle din görevlileri sadece namaz kıldıran insanlar değildir'' dedi. Program, Düzce İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ve emekli olan din görevlilerine plaket verilmesiyle sona erdi. Din Görevlileri ve Camiler Haftası, çeşitli etkinliklerle devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?