17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Doğalgaz bu yıl da hayal gibi!

Düzce'nin Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, beldede doğalgaz çalışmalarının yüzde 80'inin bitirilmesi gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.


Başkan İbrahim Aykut, doğalgaz beklentisi içinde olan halkın önünün kesildiğini belirterek "2008 yılında Konuralp'in yüzde 80'ini bitirilecekti. Ama yine hükümetin politikasıyla beraber burada ekonomik politika, rant politikası devreye girdi. 2008 yılında siyası beyinler mütaahit firmaya bizi unutturdu. Doğalgaz beklentisi olan halkın önü yine kesildi" dedi.


Geçen yıl doğalgaz çalışmasının yüzde 50'sini tamamladıklarını bu yılda Orhangazi Mahallesi'nin bir çoğunu bitirdiklerini kaydeden Aykut, merkeze girme şansı verilmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce mütaahit firma ile ilgili bizim suç beyanımız olmuştu. Karşılıklı anlayış çerçevesinde Konuralp'te çalıştıkları bölgelerin alt yapısını kendileri yapacaklardı. Sözleşme dahili ne yapıldıysa parası ödenecekti. Yapılan yerleri de yıkmaya başladılar. Tüyü bitmemiş yetimim hakkını kimseye yediremeyiz.Bize önce yaptığınız yerlerin bedelini ödeyin dedik onu bile alamadık."


Konuralp'te doğalgaz çalışmalarının 2009 yılında bitirilmesini beklediklerini dile getiren Aykut "Şu anda Konuralp'in yüzde 80'i bitmesi gerekirken geçen yıl yüzde 50 ile kaldık. 2008 yılında bitti. Devamının artık 2009'da bitmesini bekliyoruz. Tabi 2009'da bizim konuşma şansımız yok. Ama bunlar bu kafayla giderse Konuralp'in de sanıyorum doğalgaz problemi uzun yıllara gider gibi görünüyor" dedi.


İbrahim Aykut ayrıca Konuralp Belediyesinin 24 saat hizmet verdiğini ve üzerine düşen yatırımları yaptığını ifade ederek " Hükümet ise yılmamış Konuralp'in aleyhine ne geliyorsa, ne düşünüyorlarsa onu yapmışlardır. Dolayısıyla 2 cami arasında savaşımızı veriyoruz ama yarınlar yine Konuralp'indir diyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?