17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Doğalgaz çalışmaları Nisan ayında başlıyor

Düzce’de, doğalgaz çalışmalarını yürütecek olan Aksa Doğalgaz firmasının Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, çalışmaların Nisan ayında başlayacağını söyledi.

Düzce’deki doğalgaz çalışmaları ile ilgili olarak Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in makam odasında toplantı düzenlendi. Vali Nimetoğlu’nun başkanlığındaki toplantıda konuşan Başkan Mehmet Keleş, yakın bir zamanda Düzce’yi doğalgaza kavuşturacak ciddi çalışmaların başlayacağını belirterek, "Yeni yıldan itibaren bu çalışmalar biraz daha araziye inecek ve en kısa zamanda Düzce’de doğalgaz kullanımı başlamış olacak. Düzce Belediyesi olarak önümüzdeki yıldan itibaren ciddi asfalt ve kaldırım çalışmasına gireceğiz. Yapacağımız alt ve üst yapı çalışmalarımızı doğalgaz çalışmaları ile birlikte yürütebilmek ve karşılıklı koordineyi sağlamak istiyoruz" dedi.

Aksa Doğalgaz Genel Koordinatörü Yaşar Arslan ise Belediye Başkanı Keleş’in daveti üzerine Düzce’ye geldiğini belirterek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nda lisans alma işlerinin farklı statüde yürütüldüğünü belirten Arslan, "30 yıllık gelişime göre yapılan bir proje çalışması var. Bu çalışma geniş bir alanı kapsıyor. Düzce, Kaynaşlı, Konuralp, Alaplı, Gülüç ve Karadeniz Ereğli İlçesi’ni kapsıyordu. Bu bölgenin Düzce hariç bölümünün hazır haritaları yoktu. Bunlar için hızlı bir şekilde çalışma yapıldı. Fotogrometrik yöntemle bu bölgelerin haritaları çıkarıldı. Şu anda detay mühendislik çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Arslan, "Önümüzdeki süreç kış dönemine geldiği için biraz durmak zorunda kaldık. Planımız doğrultusunda 2005 yılının Nisan ayının ilk haftaları hedeflendi. Bu hedefle başlayıp, çalışmaları yürüteceğiz. Ekim veya Kasım aylarında Düzce ve Karadeniz Ereğli’ye gaz verilmiş olacak. Botaş’ın mevcut tesislerini bu ihale kapsamında devralacağız. Onunla ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi. Öncelikli hedefimiz Düzce’de deprem konutları. Eski Düzce’nin tümünü ilk etapta yapamayacağız. Çünkü Düzce yeni yerleşim yerine kaydı. Bu bölgedeki ileriye dönük perspektife göre daha sonra hareket edeceğiz. Bizim lisans kapsamımız 5 yıl içerisinde çalışmaların tamamlanması şeklinde. İlk yıllar yaklaşık olarak işin 3’te 2’sini bitiriyoruz. Geriye kalan kısmı 5. yıla bırakıyoruz. Doğalgaza geçişte daha ileride olabilecek yerleri daha sonraya bırakıyoruz. Türkiye’de yapılan ihalelere göre doğalgazı en ucuz kullanacak ikinci bölge burası. Bunun sebebi ise Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nı (ERDEMİR) bu ihale kapsamına girmesi. Fabrikadaki büyük tüketim bu bölgeye yansıdı. Diğer şehirlere göre yüzde 10’un üzerinde ucuzluk olacak" şeklinde konuştu.

Düzce-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 13:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?