17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

DSP'den yerel seçim çalışmaları

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Düzce'de esnafla görüşerek sorunlarını dinledi.


DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, partisinin Düzce İl Örgütü'nü ziyaret etti.

Ziyarette, DSP İl Başkanı Hasan Işık, parti yöneticileri ve üyeler hazır bulundu. Hasan Macit, tarım, işsizlik, esnafın durumu ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


2009 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi toplumun her katmanı ile bir araya gelmeyi hedeflediklerini belirten Macit, şöyle konuştu: "Türkiye'nin çok büyük sorunları var. Hep birlikte sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Halk da, yöneticiler de sıkıntı içerisinde. Bu sıkıntılı süreci yeniden durduracak ve olumlu yöne çevirecek olan yine halktır. Halkın azim ve kararlılığıdır."


Macit, AK Parti tarafından gerçekleştirilen özelleştirme ve toprak satışlarının yabancı sermayeye yapıldığını belirterek bu satışların istihdamı önlediğini ve işsizliği artırdığını dile getirdi. Vatandaşların her geçen gün kredi kartı batağına düştüğünü ifade eden Macit, insanların artık gelirleriyle değil kredi kartları ile geçimini sağlar hale geldiğini belirtti. Mağdur olan diğer bir kesimin de çiftçiler olduğunu söyleyen Macit, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin tarım politikası yok.Ürettiği
ürünü maliyet fiyatına dahi satamayan üretici zarar etmektedir. Fındık Cumhuriyet tarihinin en önemli ihraç ürünüdür. AK Parti'nin fındık politikası bu ürünü üreteni yok etme politikasıdır. Girdi fiyatlarının yükseldiği bir dönemde fındığa verilen yüzde 20 düşük fiyat, fındığa kötü bakışın göstergesidir."


Macit daha sonra partililerle esnafı gezerek sorunlarını dinledi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?