17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

DÜ Rektörü çalışmalarını anlattı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, göreve geldiği günden bu yana bir çok önemli çalışmaya imza attıklarını söyledi.


DÜ Rektörü Şerifoğlu, 2007 yılı Mayıs ayında rektör olarak atanmasının ardından bir çok çalışma yaptıklarını belirterek "Yeni kurulmuş olan üniversitemize rektör atamasının yapıldığı Mayıs 2007 tarihinden bu yana önemli gelişmeler kaydettik. Kurumsallaşma çalışmalarımıza logomuzu ve 'Değer Üreten Üniversite' sloganımızı belirleyerek başladı.

Yürüttüğümüz stratejik planlama çalışmalarımızın ve uygulamayı planladığımız performans değerlendirme süreçlerinin sonucunda kadro eksiklerimizin de tamamlanmasıyla kurumsallaşmada önemli aşamalar kaydedeceğiz. Yerleşke planımızı oluşturup kamulaştırma çalışmalarına başladık. Fen-Edebiyat Fakültemiz gelecek yıl eğitim öğretime başlayacak. Mühendislik Fakültemiz kuruldu.

DÜ Yaşam Boyu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (DÜYEM) kurduk. Eğitim ve sertifika programlarının planlanması tamamlanmak üzere. Kış başından itibaren başlatmayı umut ediyoruz. İlçelerde yerel paydaşlarımızın bina, laboratuar, bilgisayar, sosyal donatı gibi alt ve üst yapılarını hazırladığı, sanayi ve hizmet sektörlerinin işbirliğiyle seçilmiş ve planlanmış, tercih edilirliği yüksek programları içeren meslek yüksekokullarımızı açtık.

Ekim ayı içinde ÖSYM tarafından yerleştirilecek öğrencilerimizi bekliyoruz. Üniversitemi Erasmus programına başvurusu kabul edildi. Boğaziçi Üniversitesi'nin işbirliği ile ilk uluslar arası konferansımızı düzenledik. Konferansa 23 ülkeden 96 katılımcı katıldı" dedi.


Üniversite Yerleşkesi içindede yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarının altını çizen Rektör Şerifoğlu sözlerine şöyle devam etti. "Yerleşke içersinde Bin 150 kişi kapasiteli açık hava tiyatrosu inşa etti ve burada tören ve şenlikler düzenledik. Yerleşke içi yol ve kaldırımlar su deposu gibi altyapı çalışmalarını tamamlandı. 1998 yılından bu yani inşa halinde olan yeni hastane binamızın tamamlanması için fonlar ve izinler sağlandı.

Hastanemize bu yıl sonu itibariyle geçmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Teknik Eğitim .Fakültemizin inşaatı süren bloklarından bir tanesine tamamladık, diğerinin kaba inşaatı bitmek üzere, bir diğer bloğun ise temeli atıldı. Aynı anda bin 200 öğrencinin eğitim görebileceği ve 500 kişilik bir konferans salonunu da içeren, amfi şeklinde sınıflardan oluşan merkezi derslik binamız, yarı Olimpik yüzme havuzu inşaatına başladık.

Düzce ve Akçakoca yerleşkemizde öğrencilerimizin kullandığı bilgisayar laboratuarları ve sosyal alanlarda yenilemeler yapıldı."
Şerifoğlu son olarak DÜ'nin 155'i öğretim üyesi olmak üzere toplam 475 akademik ve 403 idari personeli ile 6 bin 500 öğrencisinin bulunduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?