17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

DÜ'de başarılı ameliyat

DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDE BAŞARILI AMELİYAT

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapılan ameliyatla, sol elinin iki parmağı kopan 4 yaşındaki Muhammet Dursun adlı çocuğun kopan parmakları yerine dikildi.

Olay, Düzce'nin Gölormanı köyünde 12 Şubat günü meydana geldi. Evinin bahçesinde baltayla oynayan 4 yaşındaki Muhammet Dursun kazayla sol elinin iki parmağını ucundan koparttı. Ailesi tarafından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilen Muhammet acil olarak Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı bölümüne sevk edildi. Aynı gün Prof.Dr. Derya Özçelik ve Asistan doktorlar Gaye Toplu ile Arzu Türkseven tarafından yapılan ameliyatla Muhammet Dursun'un parmakları mikrocerrahi yöntemle yerine dikildi.

Annesi Hacer Dursun da, çocuklarının parmaklarının yerine sağlıklı bir şekilde dikilmesinde büyük çaba sarf eden doktorlara teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Derya Özçelik, şöyle konuştu: "Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda kurulduğu tarih olan 2001 yılından beri mikrocerrahi gerektiren ameliyatlar, ağız, yüz ve çene cerrahisi, el cerrahisi, estetik cerrahi, dudak damak yarığı, doku kayıplarının onarımı gibi ameliyatları başarıyla yapılmaktadır."

DÜZCE ÜNİVERSİTESİNDE BAŞARILI AMELİYAT
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 17:01:00
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?