17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

DÜ'de Cumhuriyet konferansı

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Düzce Üniversitesi'nde "Cumhuriyet ve Hukuk" konulu konferans verdi.


Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Düzce Üniversitesi tarafından konferans düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit'in konuşmacı olarak katıldığı ''Cumhuriyet ve Hukuk'' konulu konferansa, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Sabahattin Toprak, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, AK Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Rektör Şerifoğlu, Cumhuriyet'in Atatürk'ün en büyük eseri ve tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu belirterek, "Batı'da hukuk teorilerinin ortaya çıkmaya başlaması, son dönemlerinde Osmanlı İmparatorluğu'nu da etkilemiş, 3. Selim ve 2. Mahmut dönemlerinde başlayan yenilik hareketleri Tanzimat Fermanı sonrasında idari ve ticari hukuk gibi alanlarda gelişmelere yol açmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Büyük Önderimiz Atatürk ve arkadaşları, milletin geleceğinin yine milletin iradesine emanet edilmesini sağlamak üzere, onun yaradılışına en uygun idare olarak Cumhuriyeti kurmuş ve hukuk devrimlerini gerçekleştirmişlerdir. Cumhuriyetimizin temeli ve bir arada huzur içinde yaşamamızın güvencesi laik, demokratik hukuk düzenidir" dedi.


Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Rektör Şerifoğlu, "Bizler, mümkün değil denileni başarmış bir neslin evlatları ve torunlarıyız. Aynı geçmişi ve cennet bir vatan üzerinde ortak bir geleceği paylaşıyoruz. Farklılıkları zenginlik olarak algılamamızı engelleyerek, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar hep olacaktır. Tüm bunların farkında olmalı ve birbirimizin kıymetini bilmeliyiz" dedi.
Başsavcı Ekrem Yiğit, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana hukuk alanında yaşanan gelişmeleri aktırdı. Konferansın sonunda Rektör Şerifoğlu, Başsavcı Yiğit'e plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?