17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

DÜSİAD'dan yatırım çağrısı

DÜSİAD, DÜZCELİ İŞADAMLARINI AFRİKA'YA YATIRIMA ÇAĞIRDI

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakır ile Yönetim Kurulu üyesi Orhan Aydın, Düzceli işadamlarının Afrika'da yatırım yapmalarını istediler.

DÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Aydın, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Gana ve Gabon'a gittiklerini anlatarak, "Bu iki ülkede çok çeşitli yatırım imkanları bulunmaktadır. Bölgemizdeki girişimcilerin bu ülkelere yatırı yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız gezilerde çok önemli görüşmeler ve anlaşmalar yapılmıştır" dedi.

Aydın, özellikle kakao üretiminin yüksek düzeyde olduğu Gabon'a çikolata yapımı için fındık ihraç edilebileceğini, bu ülkenin orman ürünleri yatırımlarına da elverişli olduğunu kaydetti.

Başkan Eyüp Çakır da, Afrika'nın yanı sıra Türki Cumhuriyetlerine de yatırım yapılabileceğini, Türkiye'nin bu bölgelerde saygınlığının ve itibarının en üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki günlerde Çin'den çok sayıda işadamının TUSKON aracılığı ile İstanbul'a davet edildiğini belirten Çakır, "Yurt dışına açılmak isteyen işadamlarımız için çok önemli fırsatlar var. Bu fırsatlar kaçırılmamalıdır. Düzce bölgesindeki üyemiz olsun olmasın tüm işadamlarını harekete geçmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 14:27:04
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 18:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?