17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce bayrama hazır

Düzce Valisi Bülent Kılınç, Kurban Bayramı'nın sorunsuz bir şekilde kutlanması için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli önlemlerin alındığını belirtti.


Vali Bülent Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Sebahattin Toprak ve İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ile birlikte bayramda alınacak tedbirler hakkında bilgiler verdi. Kılınç, "Kurban Bayramı, 07 Aralık 2008 Pazar günü saat 13.00'te başlayıp, 14 Aralık 2008 Pazar günü sona erecek olup, söz konusu tarihler arasında tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları bayram tatiline gireceklerdir. Huzur ve güven ortamı içerisinde bir Kurban Bayramını kutlanması gerekli önlemleri aldık" dedi.


Bayramlarda özelikle İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehir arasında bulunan Düzce'de trafik akışının da artığını işaret eden Kılınç, "Düzce'de bayram tatillerinde özellikle TEM Otoyolu ve D-100 karayolunda yoğun bir araç trafiği yaşıyoruz. Geçen Bayramda sadece TEM Otoyolundan 12 saat içende 80 bin araç geçişi oldu. İlimizde yaşanan bir çok trafik kazasında da görüldüğü gibi kazarların bir çoğu arkadan çarpma şeklinde oldu. Buda vatandaşlarımızın daha dikkat etmesi gerektiğini gösteriyor. Yola çıkanlar mutlaka işaretlere ve işaretçilere uysunlar" diye konuştu.
Vali Kılınç son olarak TEM Otoyolunda ve D-100 karayolunda her 30 kilometrede bir radar, kırmızı ışık, emniyet kemeri ve sürücülerin cep telefonu kullanımı yönünde uygulamalar yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 13:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?