17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce Belediyesi yeni binasında

Düzce Belediyesi'nin yeni hizmet binası, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Özak, AK Parti iktidarı döneminde yerel yönetimlerin güçlendirildiğini söyledi.
Düzce Belediyesi'nin yeni hizmet binası ile bazı birimleri törenle hizmete açıldı. Açılış törenlerine; Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi ve Haluk İpek, Düzce Valisi Bülent Kılınç, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, belediye hizmetlerinin önemli hale geldiğini belirterek, "Çalışkan, güler yüzlü, yetimin hakkını koruyan ve dürüst belediye başkanlarına ihtiyaç var. Düzce Başkanı'na da teşekkür ediyorum. Çok güzel hizmetler yapılmış. Projeler uygulanmış" dedi. AK Parti iktidarı döneminde yerel yönetimlere önemli kaynak sağlandığını anlatan Özak, şöyle konuştu: "Yerel yönetimler güçlendirilmiştir. İller Bankası, yerel yönetimlere önemli katkı sağladı. Yüzde 9 faizli kredi açarak belediye projelerine destek verdi. Böylece yerel yönetimlere önemli destek ve kaynak sağlandı."


TOKİ'nin AK Parti iktidarı döneminde önemli projeler gerçekleştirdiğini belirten Özak, sözlerine şöyle devam etti: "TOKİ 2002 yılına kadar 42 bin konut yapmışken, son 6 yılda 300 bin konut yaptı ve önemli sosyal projelere imza attı."
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise bugüne kadar önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçimde yüzde 64 oranında oy aldıklarını hatırlatan Keleş, şöyle konuştu: "Biz asla şımarmadık, elimizden gelen her hizmeti yaptık. Yıkılmış bir kentte alt yapıyı kurduk, ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için önemli projeleri hayata geçirdik."


Övünmek için söylemediğini anlatan Keleş, sözlerine şöyle devam etti: "Ama çok ciddi hizmetler yaptık. Bu hizmetleri devletiyle, hükümetiyle, partisiyle, muhtarlarıyla, işçilerle ve vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdik."
Düzce'nin gelinen noktada modern bir kent olduğunu, alt yapı hizmetlerinin tamamlandığını anlatan Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: "347 bin ton asfalt, 186 bin kilometre yol, 190 bin metrekare doğal taş, 90 kilometre kanalizasyon, 30 kilometre temiz su borusu döşedik. Kavşak ve yol düzenlemeleri, iş merkezleri, spor ve yeşil alanlar yaptık. Aydınlatma direkleri ile kenti karanlıktan kurtardık. Bu aydınlıktan şikayeti olanlar var mı? Düzce ışıl ışıl yaşamayı hak etmiyor mu?"
İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy da, belediyenin yeni binasının iyi bir proje olduğunu ifade ederek yeni binanın Düzce'ye güzel projeler kazandıracak bir karargah olmasını istedi.

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin de hükümetin önemli projeler gerçekleştirdiğini ve halkın gönlünde taht kurduğunu söyledi. Düzce Belediyesi'nin önemli hizmetlere imza attığını vurgulayan Şahin, bu hizmetlerin devam edeceğine inandığını belirtti.


Vali Bülent Kılınç da, yeni binanın Düzce için güzel bir proje olduğunu ifade ederek, bu hizmette emeğe gelenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından müteahhit firma sahibi Şaban Yılmaz, mimari projeyi gerçekleştiren İrfan Dursun ve diğer katkı sahiplerine plaket verildi. Düzce Belediyesi yeni hizmet binası, yapılan duanın ardından hizmete açıldı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?