17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce EML'nin proje başarısı

Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi tarafından hazırlanan "Güneş Takipçisi" isimli proje, 5. Bilim Olimpiyatları'nda 184 proje arasından sergilenmeye ve yarışmaya hak kazanan 50 proje arasına girdi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 5. Bilim Olimpiyatı Bilimsel Proje yarışmasına Düzce Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencisi Ali Yavuz Aşık, öğretmen Hikmet Dicle rehberliğinde hazırladığı "Güneş Takipçisi" adlı proje ile katıldı.

Aşık'ın projesi, teknik lise alanında başvuran 184 proje arasından sergilenmeye ve yarışmaya değer bulunan 50 proje arasına katılmaya hak kazandı.

Hazırladığı proje hakkında bilgiler veren Aşık, "Güneş enerjisinden yararlanılarak geliştirilmiş olan sistemlerin, güneş kolektörleri, suyu ısıtan sistemler, çeşitli meyve ve sebzelerin kurutulmasını sağlayan sistemler, 12V DC'yi 220V AC'ye dönüştüren sistemler vb. fonksiyonları bulunan proje ile güneş enerjisinden gün içerisinde daha fazla ve daha verimli yararlanılması sağlanacak" dedi.

Proje, 29-31 Mayıs tarihlerinde İzmir Fuarı'nda sergilenecek.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?