17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce esnafının kredisi yükseldi

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (DESKKOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Taşlı, Düzce'de esnafın kredi limitinin 35 bin YTL'den 50 bin YTL'ye yükseldiğini söyledi.


DESKKOP Başkanı Taşlı, düzenlediği basın toplantısında esnafın kredisinin yükseldiğini müjdeledi. Taşlı, Türkiye genelinde bin 100 kredi kefalet kooperatif arasında 45. sırada olduklarını belirterek, "Türkiye genelinde bin 100 kooperatif arasında bazı çalışmalar neticesinde Halk Bankası ve Merkez birliğimiz Türkiye Esnaf Kredi, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkezi Birliği (TESKOMB) tarafından bir takım kriterler getirildi. Bu kriterler neticesinde de Türkiye'de 73 tane kredi kefalet kooperatifinin kredi limiti üst limit olan 50 bin YTL'ye yükseltildi. Düzce'de bu kooperatifler arasında 45 sırada, bu bizim için bu çok önemli. Bundan sonra üst limitle kredi sağlama imkanı içinde olacağız. Bizim için sevindirici olan ise 2,5 yıl önce görevi devraldığımızda kapalı olan bir kooperatifi aktif hale getirdik ve bugün geldiğimiz noktada ortada. Türkiye'de 35 bin YTL'lik limitle çalışan kooperatifler var. Birde 50 bin YTL'lik limitle çalışan kooperatifler var. Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 50 bin YTL'lik kredi ile çalışan kooperatifler arasındadır. Bu kredinin alabilmenin şartları var. Halk Bankası ile Merkez birliğimiz ortaklaşa yaptığı çalışmada bazı kriterler gelişti. Takip oranı yüzde 20'nin altına düşen kooperatifler ve mevcut durumu dağıttığı kredilerin geri ödemesi ile kıyaslandığı taktirde olaşan rakam yüzde 20'nin altında ise kredi kullanabilir deniyor. Bizimde takip oranımız şu anda ise yüzde 1,5 seviyesinde. Bu büyük bir başarıdır" dedi.


Taşlı, göreve geldikleri 2006 yılından bu yana 696 esnafın 11 milyon 515 bin YTL kredi kullanmasına aracılık ettiklerini belirterek, "Bu güne kadar dağıtılan kredilerin geri ödenmesinde de sıkıntı yaşamadık. Düzce esnafına bu konuda çok teşekkür ediyorum. Takip oranımız yüzde 20'nin üzerine çıkmadığı taktirde bu şekide kredi vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Kooperatif Başkanı Taşlı, son olarak ta faizlerin yükselmesi sonucunda kooperatifinden faiz oranlarının yükseldiğini ifade ederek, "Ancak merkez birliğimizin yaptığı çalışmalar neticesinde yüzde 13 olan faiz oranızım yüzde 14.2' ye yükseldi. Ancak yüzde 8 olan kesinti yüzde 6'ya düşürüldü. Parasal bir sıkıntımız yok. Krediye ihtiyacı olan esnafımızın yanındayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?