17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce ilk korunan havza olacak

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, katı atık düzenli çöp depolama alanı olarak belirlenen Kurugöl'de yapılacak bertaraf tesisi ile Düzce'nin Türkiye'de ilk defa korunan bir havza haline geleceğini söyledi.


Belediye Başkanı Keleş, Kurugöl'e yaklaşık 100 milyon YTL'lik bir yatırım yapılacağını belirterek, "Vatandaşımız çöpleri götürüp, Kurugöl'e dökeceğiz şeklinde yanlış bir anlayış içerisinde. Öyle bir şey olmayacak. Yaklaşık 100 milyon YTL'lik bir yatırım yapılıyor. Düzce Belediyesi'nin arıtma tesisinin kapasitesi arttırılarak yeni bir tesis haline getirilecek. 4 tane arıtma tesisi kurulacak" dedi.


Kurugöl'de katı atık düzenli depolama alanı ile ilgili yapılan çalışmaları takip ettiği için kötü adam olarak görüldüğünü söyleyen Keleş "Bugüne kadar bu işi takip etmeseydim Düzce Belediyesi yada diğer belediyeler katı atık yada sıvı atıkları ile ilgili düzenli depolamaya yada modern arıtma tesislerine geçmesi mümkün olmazdı. İstanbul ve Ankara'da, buradaki havza projesinin ve arıtma tesislerinin yapılması, bunlara kaynak oluşturulması konusundaki işleri ben takip ediyorum. Ben takip edince de suçlu gibi oluyorum" diye konuştu.


Düzce'ye çok önemli bir hizmet yaptığına inandığını ifade eden Keleş, "Ben Düzce Belediye Başkanı iken eğer bu bertaraf tesisleri biterse, Düzce bir aquapark haline gelecek ve Türkiye'de ilk defa korunan bir havza haline gelecek" dedi.
Mehmet Keleş, insanların düzenli depolamayı gördüğünde vahşi depolamalarla mukayese imkanı bile olmayacağını belirterek şunları söyledi;
"Bu konuda kazanan Düzce olacak. Bunun için ben bu konuda dirayet gösteriyorum. 100 milyon YTL Düzce Belediyesi'nin 5 yıllık bütçesinden daha fazla. Yatırım bütçesinden 3 kat fazla. Böyle bir yatırım imkanı varken Türkiye'de ilk kez bir havza, korunan bir havza haline gelecek. Bunun için bizim dışımızdaki kurumlar 100 milyon YTL'lik yatırım yapıyorsa bunun önüne geçilmemelidir."


Keleş, Taşköprü Köyü girişimde İSKİ tarafından yapılan arıtma tesisinin 1.5 ay içinde bitirilmesi planlandığını belirterek "1.5 ay gibi rekor bir zamanda Düzce Belediyesi arıtma tesisinin kapasitesinin 800 metreküpten 3 bin metreküpe çıkarılacak. Yakın bir zamanda da ihalesi yapılacak olan 4 tane büyük arıtma tesisi Düzce'ye kurulacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?