17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce METEF açıldı

 

Düzce'de 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) düzenlenen törenle açıldı.

Düzce'de her yıl gelenekse olarak kurulan METEF'in bu yıl 7.'si Halk Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi ile Konak Sokak'ta kuruldu. Fuarın açılışına Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Osman Demir, el emeği göz nuru eserlerin oluşmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, "Senelerdir söyleyerek eğitim yapıyorduk. Artık üreterek eğitim yapıyoruz. Ürettiğimizi de sergiliyoruz. Ürettiğimiz ürünleri evlerimizde bir kenara koymak yerine pazara sunmak, üretmek ve öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmak lazım" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, mesleki eğitime tabi olan okulların hazırladığı sergide 1 yıl boyunca verilen emeklerin sergilendiğini belirterek bu günün bayram olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından mesleki eğitim alanında il, bölge ve Türkiye derecesi almış öğrenciler ile öğretmenlere ödülleri verildi. Törende son olarak fuarın açılış kurdelesi kesilerek, sergi protokol üyeleri tarafından gezildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?