17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce OSB'de şok istifa

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Büyük, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.


TSO Başkanı Büyük, OSB'de yatırım yapan sanayicilerin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, bazı ihalelerle ilgili rahatsızlığının devam ettiğini kaydetti. OSB yönetiminin, yatırımcı firmaların ödediği paraları harcadığının altını çizen Metin Büyük, "Daha önce de gündeme getirmiştim. Burada yanlış işler oluyor. Usulsüz ihaleler yapılıyor. Ben bu uygulamalar karşısında çok rahatsızlık duyuyorum. Bu yüzden de istifa ediyorum" dedi.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ihale işlemleriyle ilgili yanlış anlaşılma olduğunu ifade etti.


Başkan Keleş, sanayicilerle yapılan ve Metin Büyük'ün OSB yönetiminden istifasını açıkladığı toplantıda söz alarak, bazı açıklamalarda bulundu. Keleş, ortada bir yanlış anlaşılmanın olduğuna işaret ederek, "İhaleler yapılmadı değil, ihaleler yapıldı. İhalelere ek işler de yapıldı. Çok özel olmasını istediğimiz konularla ilgili teknik usul ihalesi yaptık. Sayın Büyük neden senin imzan var? Hem yönetim kurulunun altına imzayı atacaksın, hem beni suçlayacaksın, yok böyle bir şey arkadaş" dedi.
Düzce Valisi Bülent Kılınç, Metin Büyük'ün açıklamaları karşısında "Doğruları konuştu" dedi.


Kılınç, yaptığı açıklamada, Metin Büyük'ün değerlendirmelerine teşekkür ettiğini ifade ederek, "Burada doğruları konuştu ve dedikodu yapmadı. Kendi rızası ile istifa etti. Çeşitli vesilelerle bahsedilen konular basına yansıdı. Bu konularda müsterih olun. Ben bu konularla ilgili çalışma başlattım. Yapılan tüm harcamalar inceledi ve sanayicilere verildi. Bunlar tamamen şeffaf. Kamu kaynakları kullanmadığı sürece ihale yapmaya gerek yok. YEYPAŞ ihaleyi almış benden önce ya da benden sonra. Kapı vardır 50 bin YTL'dir, kapı vardır Bin YTL'dir. Tercih meselesidir. Neticede parayı veren yatırımcılardır. Hesabı yatırımcılar sormalıdır. Eğer hesap veremiyorsak biz gerekeni yaparız, siz müsterih olun. Raporlar geldi. Tespit edilen bir usulsüzlük vardır, ben gerekli yasal yollara başvurdum'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?