17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce sanayii büyüyor

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, odanın şehrin ekonomik hayatı için büyük önem arz ettiğini belirterek, Valilik ve Belediye'nin ardından ilin en önemli kuruluşu olduğunu kaydetti.


TSO'nun her geçen yıl büyüdüğünü ve üye sayısının 4 bin'i geçtiğini anlatan Büyük, üye firmalar arasında yabancı şirketlerin de bulunduğunu, böylece dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerle diyalog kurduklarını aktardı.


TSO seçimlerinin yıl sonunda yapılacağını ve kendisinin de aday olacağını açıklayan Büyük, "Oda seçimlerinde herkes aday olabilir. Aday sayısı ne kadar çok olursa, o kadar iyi olur. Herkesi aday olmaya davet ediyorum" dedi.


Düzce'de sanayinin sürekli bir gelişme gösterdiğini, dünya çapında üretim yapan firmaların OSB'de fabrikalar kurduğunu söyleyen Metin Büyük, "Bu fabrikalar peşi sıra üretime geçiyor. Yakın bir gelecekte Düzce, Türkiye'nin önemli ekonomik bölgesi haline gelecektir" diye konuştu.
Toplantıya onur konuğu olarak TSO'da daha önce görev yapmış olan eski başkanlar da katıldı.
1959 yılında kurulan TSO'nun ilk başkanı Afer Tütüncüoğlu da toplantıda bir konuşma yaptı. Tütüncüoğlu, geçmişten günümüze değin meydana gelen gelişmeleri özetleyerek, "Organize Sanayi Bölgesi'nde yerel firmalar çok az sayıda yatırım yapmıştır. Bu gidişi tersine çevirmeli ve yeni yatırımlar yapmalıyız. Bunun için ortak girişimlerde bulunmalıyız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?