17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce üniversitesi, kalder üyesi oldu

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Başkanı Dr. Ali Rıza Kaylan, KALDER'e üye olan Düzce Üniversitesi'ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve üniversitesinin kalite yolculuğunda yüzde 100 başarı sağlayacağına inandığını söyledi.

Düzce Üniversitesi'nin Ulusal Kalite Hareketi'ne katılım toplantısı ve imza töreni, Düzce Üniversitesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitelerde kaliteyi güvence altına alacak çalışmaların son derce önemli olduğunu, üniversitelerin sadece belirli yeterliliklerle donatılmış meslek insanları ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlanacak araştırma, yayın ve danışmanlık hizmetleri üreten kurumlar olmadığını söyledi. Üniversitelerin geleceğin araştırmacılarını ve bilim insanlarını da yetiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Şerifoğlu, "Üniversiteler tüm bunların dışında, bugün için hiç de faydalı görünemeyen, ama gelecekte yaşamı derinden etkileyebilecek olan bilimsel bilgi ve buluşları da üretirler. Birimler bazında ve üniversite genelinde katılımcı bir anlayışla yürütülen kalite güvencesi sürecinde hep birlikte kayda değer çalışmalar yapmış bulunmaktayız.

Şu ana kadar kuvvetli ve zayıf yönlerimizi, üniversitemiz için var olan fırsat ve tehditleri tartıştık, vizyon ve misyonumuzu belirledik, stratejik amaç ve hedeflerimizle kalite performans göstergelerimizi oluşturmaya çalıştık. Ulusal Kalite Hareketi'ne katılımımız sonrasında, KALDER mensuplarının destekleriyle sürekli gelişme için geribildirimlerden de beslenerek birimlerimizde kaliteyi güvence altına alacak çalışmaları yürütmek, hedeflerimize ulaşıp ulaşmadığımızı, performans kalite göstergeleri yardımıyla objektif olarak değerlendirebilmek, dış değerlendirme sürecinden de geçerek, nihayetinde akreditasyon çalışmalarına başlamak kolaylaşacak. Bu uzun soluklu kalite yolculuğunda hepimize başarılar diliyorum" dedi.


KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan da, EFQM'un mükemmellik modelinin modası geçmeyecek bir referans modeli olduğunu belirterek, "Bu modeli bir kaldıraç gibi kullanarak, ulusal rekabet gücümüzün toplumsal refah düzeyimizin ve yaşam kalitemizin artmasına daha çok katkıda bulunmalıyız. Bu doğrultuda kalite seferberliğine dönüşmesini arzuladığımız 'Ulusal Kalite Hareketi' girişimimiz çok önemli" dedi. Kaylan, Düzce Üniversitesi'nin kalite yolculuğunda yüzde 100 başarı sağlayacağına inandığını ve KALDER olarak Düzce Üniversitesi'ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Hiç şüphesiz Ulusal Kalite Hareketi'nin ülkemizdeki genel yayılımı sağlamak KALDER olarak en büyük hedeflerimizden biri. Bu yüzden Düzce Üniversitesi'nin Ulusal Kalite Hareketi'ne katılması vesilesi ile burada bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Düzce Üniversitesi'nin öncülüğünde Ulusal Kalite Hareketi'nin temellerinin atılması ve devam etmesi konusunda Kalder olarak tüm desteğimizi vereceğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.


Düzce Üniversitesi'nin Ulusal Kalite Hareketi'ne katılımına yönelik başlattığı çalışmaları imza altına alırken bu imzanın Düzce Üniversitesi'nin vizyonu ile büyük paralellik gösterdiği inancında olduğunu işaret eden Kaylan, bu paralelliğin kalite çalışmalarının hızla hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 19:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?