17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce Üniversitesi kurulacak mı?

Düzce yıllarca çektiği bir hasreti 2005 yılında dindirecek, Milli Eğitim Bakanlığının 2005 yılında kurmayı hedeflediği Üniversite şehirlerinin arasında Düzce'nin de ismi geçmektedir. İşte Yeni Şafak Gazetesinin bu gün kü 1.sayfa haberinden alıntısı Bu habere göre en şanslı İl Düzce'nin olduğu öne çıkmaktadır. Çünkü, Düzce en fazla Fakülteye sahip İl konumundadır. Düzce' de halen 3 Fakülte, 4 Yüksek Okul ve 1 Enstitü ile en fazla alt yapıya sahip il konumundadır.  Düzce Tıp Fakültesi, Düzce Teknik Eğitim Fakültesi, Düzce Orman Fakültesi ve Düzce Akçakoca Meslek Yüksek Okulu, Düzce Akçakoca Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu, Düzce Meslek Yüksek Okulu ve Düzce Sağlık Yüksek Okulu ile Düzce Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile tam bir kampüs havasında olup ayrıca  Düzcenin  Akçakoca ilçesinde kurulması düşünülen Su Ürünleri Fakülteside tüm kampüs yaşamını tamamlayacaktır ki daha önce Milli Eğitim Bakanı Dr. Hüseyin ÇELİK' in 22.05.2004 tarihinde Zaman gazetesinde yer alan habere göre Üniversitelerin Kuruluşunda Fen Edebiyat Fakültelerinin kurulmasının  gerekmediği yönündeki  açıklaması ile Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili vermiş olduğu müjdeli haberlerlyle Üniversitelerin kurulacağı iller arasında en şanslı il olan Düzce'nin Üniversitesi  DÜZCE ÜNİVERSİTESİ' nin kurulması için problem kalmadığı ortadadır.

Bu yönüyle Düzce Halkı ve siyasilerinin bir bütünlük içinde DÜZCE ÜNİVERSİTESİ' ne 2005 yılında kavuşacağımıza kesin gözle bakılmaktadır. Ayrıca Düzce Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Anadolu Üniversitesinin Bürosu ile gelecek günlerde daha iyiye doğru yol alınacağı inancnı taşımaktayız. Bu nedenle Beçiyörükler kampüsünün yol probleminin çözülmesi ise Fakültelerin idarecileriyle Konuralp Belediye Başkanı ve çevre belediye başkanlarının gayretleri de önem taşımaktadır. Bir öneri olarak Standart Profil Fabrikası ile Konuralp girişi arasında halen imar durumunda olan (Cam Deposunun yanında) kanal yolu üzerine doğru kampüse yol çalışmasının mümkün  olabileceği düşüncesindeyiz.

VE ULUSAL BASINDAN (Yeni Şafak Gazetesinin Haberi))Milli Eğitim Bakanlığı, 2005 yılında 15 il, 2007 yılında da 10 ilde olmak üzere toplam 25 ilde yeni üniversite kurulmasını öngören kanun tasarıları hazırladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşerek tasarılar hakkında bilgi verdi. Erdoğan'ın talimat vermesi durumunda tasarılar kısa sürede Meclis gündemine getirilecek. Yeni üniversitelerin üniversite altyapısı bulunan illere kurulacağı belirtildi. En az bir fakülte ve 4 meslek yüksekokulu bulunan illere üniversite kurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2005 yılında üniversite kurulmasını planladığı iller şunlar: Yozgat, Uşak, Burdur, Ağrı, Rize, Erzincan, Kırşehir, Karaman, Tekirdağ, Ordu, Rize, Çorum, Amasya, Aksaray ve Düzce. 2007 yılında üniversite kurulması düşünülen illerle ilgili altyapı çalışmaları ise sürüyor. (Yeni Şafak)     

Zekeriya Çavuş

 e posta zcavus@mynet.com Kent Haber DÜZCE

 

Zekeriya ÇAVUŞ / Kent haber / DÜZCE
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 15:47:29
Güncelleme :12 Ocak 2005 Çarşamba 15:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?