17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce Valisi:'Silahlara veda edelim'

Düzce'de, fındık işçisi bir genç kızın kaza kurşunuyla ölmesinin ardından açıklama yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, "Bütün uyarılara rağmen hala silahla kutlama yapılması ne derece doğru bilmiyorum. Silah kesinlikle bir erkeklik göstergesi değildir, tamamen magandalıktır. Artık silahlara veda edelim" dedi.


Düzce'nin Gümüşova ilçesinde havaya sıkılan mermilerden bir tanesinin 14 yaşındaki Leyla Turgut isimli fındık işçisinin ölümüne neden olması ile ilgili açıklama yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, bütün uyarılara rağmen bir magandanın attığı kurşun ile bir insanın hayatını kaybettiğini dile getirerek, "Ramazan ayı başlangıcında, 'Silah atmak magandalıktır' diye demeçler vermiştik. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı olmaya sevk etmiştik. Ramazan ayına girdiğimiz önemli ve güzel bir günde, fındık mevsiminin
sona erdiği bir hasat gününde böyle bir olayın olması çok üzücü. Hem bir vatandaşımız hayatını kaybetti hem de ateş açan kişi kaza da olsa ölüme sebebiyet vererek mahkum oldu. Her iki aile için de elem verici bir olay" dedi.
Düzcelileri bir kez daha duyarlı olmaya davet eden Kılınç, "Düzceli vatandaşlarımızın bu tür olaylara karışmamalarını istiyoruz. Bu kesinlikle adet veya bir erkeklik göstergesi değildir. Bu tamamen magandalıktır. Silahlara veda edelim. Bir daha bu tür olaylar yaşanmasın" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 19:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?