17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Düzce Valisi'nden 2003 yılı değerlendirmesi

Düzce Valisi Cengiz Bulut, düzenlediği basın toplantısında 2003 yılını değerlendirdi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Bulut, Düzce’nin ilk kez 2003 yılında kendi milletvekillerini Meclis’e gönderdiğini söyleyerek, "2003 yılına hamle ile girdik. En önemli çalışma ise Düzce Gelişme Planı’nın hazırlanması oldu. Bunun hazırlanmasının ardından iki büyük Düzce kurultayı yaparak İl Gelişme Planı’nı tartıştık. 9 ayrı sektör için 9 ayrı komite oluşturduk, il genişleme planının son şeklini belirledik. Planı, Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DTP) onaylanmasının ardından Düzce’nin 2023 yılına kadar yapılması gereken hedeflerini belirledik, böylece önümüzü görmüş olacağız" dedi.

Vali Bulut, Düzce’nin gelişmesinin turizm, tarım ve sanayiden geçtiğini ifade ederek, "Düzce’nin Güney kısmını kapsayan geniş bir alanı turizm bölgesi ilan etmek için Turizm ve Kültür Bakanlığı ile irtibata geçtik. İlimizde fındık üretimine alternetif ürünlerin yetiştirilmesi için çalışmalar başlattık. 2003 yılında Organize Sanayi Bölgesinin yüzde 80’inin alt yapısını tamamladık. 21 Temmuz 2003 tarihinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile sanayi bölgesindeki ilk fabrikanın bacası tütmeye başladı. Önümüzdeki yıl Düzce’de mutlaka ikinci bir sanayi bölgesi alanı belirlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Toplantıda, ayrıca Düzce Tıp Fakültesi Hastanesi’ne MR cihazı alınması için başlatılan kampanyaya ilk bağış Düzce Valisi Cengiz Bulut’un eşi Ayla Bulut tarafından yapıldı.

Ayla Bulut, geçtiğimiz günlerde organize ettiği çay partisinden gelde edilen 6 milyar 580 milyon liralık çeki Vali Bulut’a teslim etti.
Vali Cengiz Bulut, "Düzce’ye MR cihazını kazandırabilmek için elimizden geleni yapacağız. Bu kampanyaya destek olmak isteyenler Vakıfbank Düzce Şubesi’nde açılan 23300 ve Ziraat Bankası Düzce Şubesi’nde açılan 793675 nolu hesaba para yatırabilirler" dedi.

DÜZCE-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 00:00:02
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?